Pere Cornellà Prujà

Fill d'una nissaga empresarial que van iniciar el seu pare i el seu oncle, Pere i Narcís Cornellà, el 1920, al carrer Pare Claret de Girona, Pere Cornellà Prujà va entrar a l'empresa familiar a l'any 1954, quan es van traslladar les instal·lacions a Santa Eugènia i van adquirir la segona màquina de tot l'Estat que envasava cafè. Era una màquina Hesser importada d'Alemanya que envasava el cafè en gra en bosses de 100 i 250 grams. Entrada la dècada dels anys vuitanta, el seu fill, Pere Cornellà i Valls, la tercera generació, es va incorporar a l'empresa i el 1984 el negoci va marxar del centre de Girona i va traslladar-se a Fornells de la Selva.

Pere Cornellà i Prujà va ser membre del ple de la Cambra de Comerç en representació de l'empresa familiar Cafès Cornellà SA des del 1967 fins al 1978, corporació de la qual va ser vicepresident i lleial i estret col·laborador de quatre presidents successius: Manel Sarasa, Andreu Agustí, Francesc Ferrer i Josep M. Ginés. Per la seva formació jurídica, va presidir les comissions administrativa i de legislació i tributació. A finals de la dictadura i inicis de la transició, va participar decisivament a mantenir la independència de criteri i d'actuació de la Cambra de Comerç envers una administració absolutament polititzada i intervencionista, propugnant la defensa i el foment decidit dels interessos del comerç i la indústria de les comarques de Girona.

Pere Cornellà Prujà
Època:
Girona, 1929 -2009
Activitat:
Empresari cafeter
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.