Adolf Fargnoli

Adolf Fargnoli era artista i artesà, fill d'una família d'immigrants italians molt coneguda a la Girona de principis del segle XX. El seu germà petit, Valentí Fargnoli, va ser un reputat fotògraf que va prendre imatges de la majoria dels pobles i ciutats de les nostres comarques. Adolf Fargnoli es va casar l'any 1924 amb Anna Oliver, que va morir el gener de 1927 després del part del seu únic fill. Conegut com el «Fargnoli de les arquetes», ja que era especialista en talla de fusta en arquetes i capsetes –les quals, per cert, odiava Salvador Dalí–, tenia el taller al carrer de la Força de Girona. El 1918, va exposar per primer cop a Barcelona a les Galeries Laietanes, centre clau de l'art noucentista, i hi va seguir exposant fins a 1933. L'any 1922 va exposar a Buenos Aires.

Va tenir relació amb artistes com Antoni Vila Arrufat, Rafael Masó, Santiago Rusiñol, Salvat-Papasseit, Gaziel, Miquel de Palol i Joaquim Ruyra, entre altres.

Adolf Fargnoli Janetta
Època:
La Bisbal d'Empordà, 1890 - Barcelona, 1951
Ocupació:
Artesà i orfebre
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.