Joaquim Pla i Cargol

Editor, llibreter i publicista, va viure a la casa número 5 del carrer de Sant Josep. Va dirigir l'editorial Dalmau Carles Pla fundada pel seu sogre, el pedagog Josep Dalmau i Carles, i regentà, amb la seva esposa, Caterina, la popular llibreria Pla Dalmau de la Rambla. Cronista Oficial de la Ciutat, és autor d'una extensíssima bibliografia de divulgació històrica gironina entre la qual destaquen Gerona popular, Gerona histórica i Gerona arqueológica y monumental, aplegats en la Biblioteca gerundense de estudios e investigaciones, coneguda popularment com els llibres del senyor Pla.

També va publicar La terra catalana i una sèrie de monografies sobre pintors espanyols. Va tenir temps per dedicar-se a la literatura amb Estampes i l'obra Terra de gestes i de beutat. Girona. Va ser l'ànima de la Comissió Provincial de Monuments, membre de la Societat Econòmica d'Amics del País i de l'Ateneu de Girona i fundador i directiu de l'Institut d'Estudis Gironins (1946).

Joaquim Pla i Cargol
Època:
Girona, 1882 - 1978
Activitat:
Llibreter, editor i publicista
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.