Darius Rahola Llorens

Fill de Cadaqués, com el seu germà Carles, però 13 anys més gran, Darius va ser editor i propietari de L'Autonomista, portaveu del republicanisme gironí des del 1896. Personatge molt popular, va ser regidor de l'Ajuntament en tres períodes: entre 1920 i 1936.

A l'hora de l'èxode es va instal·lar a l'Hotel del Canigó, del Voló, on va viure el doble dolor de la derrota: el que li comportava el fet d'estar lluny de les coses pròpies i el que li produïen les notícies de la repressió que li arribaven de Girona. L'Autonomista va ser confiscat i, per ordre del governador Antonio Correa, dipositat a la Casa de la Misericòrdia. El material va servir per treure El Pirineo, diari franquista. Poc després, el 16 de juliol del 1940, Darius va morir a Perpinyà. La seva mort, l'afusellament del seu germà Carles i la confiscació dels béns de L'Autonomista són una bona mostra del que va significar a Girona la pèrdua de la guerra.

Darius Rahola Llorens
Època:
Cadaqués, 1868 - Perpinyà, 1940
Activitat:
Editor, periodista i polític
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.