Manuel Sarasa Cantenys

Va néixer a Girona el 1896 i va morir a la mateixa ciutat el 1995, a punt de complir cent anys. Fill de guàrdia civil, va ser un testimoni privilegiat del segle XX. Com a industrial va ser el fundador dels Tallers Sarasa, empresa capdavantera a la ciutat on es fabricaven màquines per a fleques, escorxadors i plantes papereres. El 1935 va crear l'empresa Productes Tartàrics Sarasa, que va funcionar fins al 1980, primer a Sant Julià de Ramis i posteriorment als Tallers Sarasa de Girona.

L'educació i l'aprenentatge dels oficis va ser una de les seves grans preocupacions. En aquest terreny va ser un innovador, fins al punt que els millors operaris gironins havien sortit dels seus tallers, com se li va reconèixer en un homenatge que van celebrar a la ciutat de Girona l'any 1981 els seus extreballadors.

No va quedar al marge de la vida cultural i social de la ciutat. Al contrari, Manuel Sarasa Cantenys és present en institucions com ara el GEiEG o els premis literaris Prudenci Bertrana. Va ser president de la Cambra de Comerç del 1964 al 1968 i president honorífic fins a la mort. Va destacar per la defensa dels carrilets i l'oposició al pantà de Susqueda i al transvasament del Ter a Barcelona. Europeista convençut, el 1964 ja reclamava l'ingrés.

Manuel Sarasa Cantenys
Època:
Girona 1896-1995
Activitat:
Industrial
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.