Josep Tharrats Vila

Industrial i poeta, va néixer al carrer de la Rutlla tot i que va passar bona part de la seva vida en una casa del carrer Nou. Com a empresari regentà una empresa de fabricació i exportació de mosaics ceràmics i paviments d'art amb seus a Girona, Barcelona i Besiers.

Com a poeta va escriure una infinitat de sonets al ritme gairebé industrial d'un cada dia. En va deixar cinc mil d'inèdits, molts d'ells dedicats a glosar monuments i paisatges gironins. Va publicar vint llibres de poemes, alguns editats a Girona com Orles, el seu primer volum, publicat el 1909 i dedicat a Gabriele D'Annunzio, o Les ofrenes espirituals (1924) recull que s'inicia amb un poema dedicat a D'Annuncio, de qui va traduir al català algunes obres. El poeta italià va ser una font permanent d'inspiració per Tharrats, especialment en la seva joventut. La seva obra es caracteritza pel formalisme rigorós i un contingut intel·lectual, intimista, paisatgístic o religiós.

Va ser un gran animador de la vida literària i artística de la ciutat en l'època de transició del modernisme al noucentisme. Home adinerat, es va permetre portar a Girona músics com ara Granados, Garreta i Casals. Va fundar i dirigir la revista Cultura i va ser director del mensual Armonia i dels fulls satírics Flirt i Les Voltes.

Josep Tharrats Vila
Època:
Girona 1886 - Barcelona 1976
Activitat:
Industrial i poeta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.