Canals

Vals per ser mestre?

T'agrada l'educació? Creus que pots transmetre correctament els coneixements? Aprendre a ensenyar requereix, a més de coneixements, d'una capacitat pedagògica. Et facilitem (9-10) característiques que defineixen el perfil d'un bon mestre:

1. Tenir vocació per l'ensenyament i curiositat per les tècniques que es desenvolupen en cada Cicle.

2. Que t'interessi aconseguir que una altra persona assimili un procés, un concepte, millori o afegeixi una habilitat; és a dir, que gaudeixis o t'interessis per ajudar els altres.

3. Tenir unes bones aptituds comunicatives, capacitat d'interacció o creativitat.

4. Ser capaç de liderar un grup de persones, un alumne, una família. En el procés educatiu tu pots ser model i referent de moltes situacions.

5. Tenir paciència i ser observador és necessari per aconseguir que una altra persona arribi als objectius, en un temps determinat. L'observació és necessària per detectar problemes en el procés d'aprenentatge o en d'altres d'àmbit personal.

6. La disciplina. Per adquirir una qualitat una persona ha de ser capaç de seguir un costum amb el mateix mètode i amb moltes repeticions. Els professors ensenyen als alumnes a adquirir mètodes, consegüentment els docents han de sentir-se bé amb aquestes dinàmiques. Un exemple, en molts casos, és la millor formació.

7. Tenir empatia i facilitat per comprendre les persones i identificar-ne les seves necessitats.

8. Tenir interès pel coneixement, per la cultura. Aquestes ganes de saber fan que augmentin les pròpies capacitats i la comprensió de noves possibilitats per al desenvolupament dels alumnes.

9. Tenir habilitats per saber relacionar els conceptes amb l'entorn diari dels alumnes i situar-los al seu nivell perquè els puguin entendre.

10. Tenir les qualitats d'un bon mediador per resoldre dubtes i problemes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia