Canals

Com assegurar-se l'èxit el primer any de carrera

Implicar-se, donar-se a conèixer entre alumnes i professors i aprofitar els serveis de tutoria són algunes de les claus per triomfar en la nova etapa universitària.

El pas de l'escola o de l'institut a la universitat no sempre és fàcil. Per l'estudiant que acaba de matricular-se a la universitat significa, en molts casos, abandonar un centre on ha passat sis anys o més per endinsar-se en un entorn nou, rodejat de gent que no coneix, a més de començar una nova etapa acadèmica.

Els nervis, la incertesa i fins i tot la por al desconegut són normals, però un cop passat el període d'adaptació, acabaran sent uns anys inoblidables i aconseguint amics per tota la vida.

Per tal que l'inici del curs es desenvolupi sense problemes, hi ha una sèrie de recomanacions que ajudaran als estudiants a sentir-se tranquils amb la seva nova etapa universitària.

És molt important assistir a totes les classes, conèixer els professors i els companys des del primer dia, doncs seran les persones amb qui compartiràs els pròxims anys.

Preguntar, informar-se, implicar-se, donar-se a conèixer i aprofitar els serveis de tutoria que ofereix la universitat.

S'ha d'estudiar, acostumar-se a portar els apunts i les pràctiques al dia, així s'obtenen millors resultats que no pas deixant-ho tot per l'últim moment.

Una bona manera d'entrar en contacte amb altres estudiants amb els mateixos interessos és apuntar-se a les activitats esportives i culturals.

Realitzar pràctiques des del primer moment que sigui possible.

I per descomptat, aprofitar la mobilitat Erasmus+, un valor afegit per a qualsevol estudiant. Queda l'oportunitat de conèixer més enllà de les nostres fronteres totes les possibilitats que ofereix el mercat global. 

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia