Canals

Treballar a les vacances per aportar valor al nostre currículum

Permet adquirir coneixements i competències que al futur ens serviran per diferenciar-nos dels altres candidats a una feina

Durant l'època estival acostumen a predominar els despatxos buits i les platges a vessar. Tanmateix, no tothom té el luxe de poder anar-se'n de vacances. Per als estudiants, l'estiu és un bon període per a començar a fer els seus primers passos en el món de l'empresa i començar a desenvolupar les seves habilitats, que fins aquell moment, només han posat de manifest a l'aula.

Al voltant de cinquanta persones a la terrassa, asseguts davant el mar. Parlen i somriuen mentre prenen un refresc i allà hi són ells. Joves amb uniforme negre, safata en mà. Motivats a iniciar-se en alguna cosa nova, en la seva primera feina. Han donat el tret de sortida cap al nord professional.

L'estiu és temps per descansar, però també per poder créixer i autoconèixer-se. Curricularment és important omplir forats. Al cap i a la fi, allò que veuen els reclutadors és que hi ha una diferència entre l'estudiant que no té experiència laboral i el que ha passat els seus estius treballant. El treball durant les vacances és important per adquirir coneixements i competències que després ens diferenciaran de la resta de candidats.

Treballar en una tenda de roba, en un restaurant o com a monitor de colònies, tant li fa. Tota experiència professional ens aportarà valor, tant en l'àmbit personal com en l'àmbit curricular. Les feines de les vacances, per norma general, són hores de cara al públic i hores de formar-nos en la competència d'atenció i orientació al client. No obstant això, aquesta no és l'única. Comunicació interpersonal, empatia i flexibilitat són competències que podem madurar a les feines d'estiu.

Estem contínuament explicant que a les entrevistes de feina actuals, allò que més es valora són les competències. Una feina d'estiu és cultivar la sembra que segarem més endavant. Tu decideixes el producte, la seva maduració, el seu gust i fins i tot el preu de venda al mercat. A què estàs disposat?

Avança-t'hi! El nostre país és, un any més, el referent turístic europeu. Això ens ajuda a iniciar el nostre procés. Jo aprenc, creixo i em desenvolupo. Ell prova la paella, compra un ventall i somriu. Ambdós somriem. L'aprenent d'habilitats ho ha aconseguit i, encara que no sigui la feina de la seva vida, o allò perquè dedica tota la resta de l'any al seu estudi... Està satisfet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia