Abel Mariné  Font

Abel Mariné Font

La ratafia, el licor català

A l'Agenda del Pagès del 2014, publicada per aquest diari, en les activitats de la setmana del 7 de juliol hi trobem la recollida de nous verdes per fer ratafia. Aquest licor tradicional català s'elabora...

Els costos de no alimentar-se prou bé

Una mala alimentació afecta negativament la salut i augmenta el risc de patir moltes malalties. Això té uns costos, que recauen sobre l'economia privada de les persones o sobre la despesa sanitària...

Crisis i salut EL PUNT AVUI

Crisis i salut

Alguns experts i autoritats diuen que les coses ja no van tan malament i que comencem a sortir de la crisi o que, si més no, el pitjor ja ha passat i som a l'inici de la recuperació. Els que no entenem...

Valor biològic de la sang

Dues notícies recents, ben diferents, han posat d'actualitat les propietats biològiques de la sang, veritables o atribuïdes. D'una banda, articles publicats en les revistes Science i Nature mostren...

El valor nutritiu del plàtan

El plàtan és una fruita que sol agradar a totes les edats. Una de les meves primeres menges sòlides, als anys quaranta, eren els plàtans aixafats, i una tieta meva, per distreure la gana, menjava plàtan...

La carn de xai

La potència agroalimentària de Catalunya té un referent a Mercabarna, que gestiona la distribució majorista d'aliments de Barcelona i rodalies, i de molts mercats dels Països Catalans i d'arreu del...

El menjar dels pobres

Un record personal de la Badalona dels anys cinquanta del segle passat: les cues de pobres que, a l'hora de dinar, anaven a buscar menjar, com passava a moltes altres poblacions, a l'Auxilio Social. L'existència...

Els costos de l'obesitat

La salut té un preu, tant per prevenir com per curar. La qüestió és si dels costos se'n fa càrrec l'àmbit privat o el públic. La prevalença de l'obesitat fa que les administracions i els experts...

Mengem sa?

A iniciativa de la Institució Catalana d'Estudis Agraris (Icea), amb la col·laboració de l'Associació Catalana de Ciències de l'Alimentació (ACCA), el 28 de febrer se celebrà a l'Institut d'Estudis...