Tura Soler Pages

Tura Soler Pages

el quadern

Regals enverinats

En èpoques de crisi, s'aguditza l'enginy per guanyar-se les garrofes. Sobretot esdevenen molt enginyosos els entabanadors. Un comercial de la companyia del gas que va visitar un col·lega va fer veure...

el quadern

Parides

Tenim les eleccions municipals aquí mateix i estem colgats d'allaus d'informació. Em centraré en un parell de casos que, encara que anecdòtics, són per reflexionar. Primer: els casos com el de SI...

el quadern

Prediccions i malediccions

«Uns 926.000 vehicles sortiran de l´àrea metropolitana de Barcelona amb motiu de la Setmana Santa». És el titular que la majoria de mitjans van transmetre abans de les vacances, calcant-lo exactament...

el quadern

Que vingui el llop

No sé quin rumb hauran agafat els esdeveniments quan el lector llegeixi això, però en el moment que jo ho escric, la companya i amiga Irene Rigall continua desapareguda. No en sabem res des del 16 de...

el quadern

Secrets i espionatge

La paraula secret, ningú no ho negarà, sempre va envoltada d'una aurèola fantàstica, i ser dipositari d'un secret sempre s'ha considerat un privilegi. Alguns col·lectius tenen el secret implícit...

el quadern

Un joc de mentides

Deu fer una impressió colossal que els llums del Colosseu de Roma s'il·luminin expressament per a tu. Això és el que va aconseguir una noia d'Olot, l'Adriana Alzamora, que fa un parell d'anys lluïa...

el quadern

Favoritisme negatiu

Fem, amb tres amics, una tertúlia de sobretaula. D'aquestes que cada cop, per culpa de la llei del tabac, són més difícils de fer, perquè els companys de taula et surten esperitats cap a fora a fer...

el quadern

No hi ha color

Fa uns dies vaig publicar al diari El Punt (que alguns lectors de Presència deveu llegir) una notícia que portava per títol: «Detecten que el gitano que estafa gent gran ara actua a Olot». Una petita...

el quadern

La tonyina i el senglar

Gràcies a un amic, gran explorador gastronòmic, i a l'art a la cuina que gasten al restaurant La Penyora de Girona vaig descobrir un plat exquisit, que jo, de terra endins i més avesada a la carn i...