Comunicació

Comença a Girona el rodatge d’una pel·lícula sobre l’anorèxia

El llargmetratge ’ARA’ mostra el dia a dia d’un grup de pacients d’aquest trastorn durant el seu ingrés hospitalari

TV3 participa en la producció del film, que es preveu estrenar a la primavera de 2018

La setmana passada es va iniciar a Girona el rodatge del llargmetratge ARA, que mostra el dia a dia d’un grup de pacients d’anorèxia nerviosa durant el seu ingrés hospitalari.

El film, produït per DDM Visual amb la participació de TV3, està dirigit pel metge i realitzador gironí Pere Solés i el protagonitzen pacients reals de la Centre de Patologies Alimentàries de la Clínica Bofill.

Es tracta d’una pel·lícula de ficció però basada en experiències reals de les pacients i la seva relació amb el seu terapeuta, Pau Chapur. Tots plegats han participat en tallers d’improvisació amb el director del projecte, a partir dels quals s’ha escrit el guió.

La història arrenca amb la incorporació d’una nova pacient al grup de teràpia, l’Aina, que es resisteix a participar-hi. Poc a poc, el Pau i les altres companyes del grup aconseguiran que es comenci a integrar, però aleshores pateix una recaiguda.

El títol, ARA al·ludeix al moment de començar a lluitar per la pacient i per la seva família. I també al principi i final d’aquest procés, quan s’assoleix la curació definitiva. Però “ara” és sobretot el moment en el qual la societat ha de deixar d’estigmatitzar les malalties mentals i tractar-les com qualsevol altra patologia.

El film evita els tòpics i sensacionalismes en què cauen moltes ficcions relacionats amb trastorns mentals. L’especialista Pau Chapur explica que la “l’arrel de la patologia és sobretot la manca d’autoestima” i és aquí on incideix el projecte. “Fugirem de les típiques escenes de vòmits o afartaments que tothom té al cap, ja que aquesta només és la punta de l’iceberg d’aquesta patologia”, assegura.

L’estrena del film està prevista per a la primavera del 2018.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia