Comunicació

Adeu a ‘Chicho’ Ibáñez Serrador

Pioner, creador d’il·lusions i malsons, Narciso Chicho Ibáñez Serrador, mort ahir a 83 anys, va revolucionar la televisió a l’Estat espanyol amb programes com ara Un, dos, tres, però també va obrir camí a tota una generació de cineastes amb les seves contribucions al gènere del terror. Directors com Álex de la Iglesia, Alejandro Amenábar, Juan Antonio Bayona i Jaume Balagueró han reconegut la influència que van exercir en ells les seves pel·lícules ¿Quién puede matar a un niño? (1969)i La residencia (1976), històries terrorífiques en les qual Ibáñez Serrador va aplicar el seu millor truc: no mostrar, sinó incitar a la imaginació. Només va dirigir dos films, però van ser molt influents, igual que la seva filmografia televisiva. Les seves Historias para no dormir congregaven cada divendres davant la pantalla, entre el 1966 i el 1968 –i en una segona etapa el 1982– un públic àvid de suspens i terror. La majoria de capítols eren adaptacions de cèlebres escriptors del gènere, de Ray Bradbury a Edgar Allan Poe.

D’origen uruguaià i nascut el 4 de juliol de 1935 a Montevideo, Chicho Ibáñez Serrador va ser famós també pel concurs televisiu Un dos, tres, responda otra vez. El programa va debutar l’any 1972 i va mantenir-se en antena durant 33 anys –22 dels quals ininterrompudament–, amb rècords d’audiència amb presentadors com Kiko Ledgard, Mayra Gómez Kemp, Míriam Díaz Aroca, Jordi Estadella, Josep María Bachs i Luis Roderas, que va acomiadar el programa l’any 2005. Ibáñez Serrador va rebre un Goya honorífic fa dos anys i va ser homenatjar fa només alguns dies per l’Acadèmia del Cinema Català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia