Comunicació

Les mosques de Perevalsky

L’artista ucraïnès ha creat els guardons de les Mosques de la Informació 2019

Rafel Nadal i el GEiEG seran premiats a l’acte que tindrà lloc dimecres a la Casa de Cultura

La demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) ha encarregat a l’artista ucraïnès resident a Girona Kim Perevalsky (Kiev, 1970) que creï el guardó que es lliurarà als guanyadors de les Mosques de la Informació 2019 durant l’acte obert a tothom que tindrà lloc dimecres vinent, 23 d’octubre, a l’aula magna de la Casa de Cultura de Girona (20 h). Acompanyat pel president de la demarcació de Girona del CPC, Joan Ventura, Perevalskyva presentar la seva creació: un collage en tres dimensions. A partir de la impressió digital sobre alumini i la pintura a l’oli, Perevalsky ha incorporat elements antagònics que es sobreposen en capes i creen un tot en el que cap concepte destaca per sobre dels altres, com ara l’estructura d’una ciutat antiga i també la d’una ciutat inventada; rius i un volcà , com a símbol de la inestabilitat; elements onírics al costat de símbols gràfics i geomètrics, escales diferents que s’uneixen per crear un marc asimètric que ho encaixa tot. Segons l’artista, la superposició de capes es pot comparar “a l’acumulació d’informació que tenim”, i la barreja d’elements antics i contemporanis representa “d’on venim i on anem”. Dins l’aparent caos del collage sempre hi ha una forma que li dona sentit i ordre: una al·legoria del periodisme, que posa un cert ordre dins del caos de l’actualitat per ajudar a interpretar-la.

A l’acte de dimecres es lliurarà la Mosca del Col·legi al periodista i escriptor Rafel Nadal, per la seva trajectòria, i a títol pòstum a Montserrat Minobis (1942-2019), exdegana del CPC i “una figura clau en la lluita per la igualtat de gènere”. La Mosca de Sant Narcís reconeixerà els cent anys d’història del GEiEG. També s’hi lliuraran les Mosques Borda i Grossa , votades pels col·legiats i lliurades a persones que han dificultat o facilitat, respectivament, la tasca dels periodistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.