Comunicació

Més joc per a ‘Les de l’hoquei’

La segona temporada de la sèrie s’estrena demà a TV3 amb nous personatges i trames més adultes

“Volien canviar el món i ara volen sobreviure.” Marta Grau, coordinadora de guió, resumeix així el canvi substancial que es produirà en la segona temporada de Les de l’hoquei, que demà s’estrenarà a TV3 després del Telenotícies Vespre (22.30 h). Es tracta d’una de les apostes importants i d’èxit de Televisió de Catalunya (TVC) de la temporada passada, que ara torna enfocada en un públic més ampli, adolescent i adult, en plena crisi sanitària del coronavirus. En una presentació inèdita per videoconferència, feta abans-d’ahir amb els responsables, protagonistes, periodistes i fans –que la seguien per Facebook Live–, el director de TV3, Vicent Sanchis, va comentar que “són moments durs per a tots, també per a TVC”, i “ens ha tocat assumir un paper al cent per cent de servei públic”. “En directe quasi només fem programes amb caràcter informatiu, però també volem entretenir la gent, i Les de l’hoquei és entreteniment.”

En aquest sentit, Marta Grau va afegir-hi que “en el moment tan complicat que vivim, esperem que Les de l’hoquei sigui un bé de primera necessitat que ajudi a passar-ho millor, i que el seu lema serveixi per a tothom: «Juntes som imparables!».”

Dins i fora de l’equip

Les de l’hoquei segueix les vides de les jugadores d’un club d’hoquei femení, el Minerva, dins i fora de l’equip. La primera temporada tenia com a protagonistes Iria del Río (l’entrenadora), Natàlia Barrientos, Dèlia Brufau, Yasmina Drissi, Clàudia Riera, Asia Ortega, Mireia Oriol i Júlia Gibert. Nora Navas (la presidenta del club), Àgata Roca, Mireia Aixelà i Marc Clotet són altres intèrprets d’una sèrie que en la segona temporada incorpora David Selvas i David Solans, entre d’altres. Si la primera temporada se centrava en l’intent de salvar l’equip de la desaparició, la segona, amb tretze episodis d’una hora, s’expandeix cap a altres temàtiques i el públic hi trobarà, a més d’una dura i exigent temporada d’hoquei, relacions d’amor i amistat, sexe, enganys, reptes professionals, un accident de trànsit, problemes legals... Oriol Sala-Patau, cap de ficció i cinema de TV3, va explicar en la videoconferència: “La primera temporada era més adolescent, i amb la segona hem fet un salt, les protagonistes han crescut i els temes també són més adults. Estic segur que enganxarà molt més públic.”

Créixer

Raimon Masllorens, productor de la sèrie a través de Brutal Media, insisteix que “en la segona temporada han crescut tant les protagonistes com les trames i conflictes”, i “hi continua havent una mirada femenina”. Marta Grau, directora argumental i coordinadora de guió, destaca que les protagonistes “han d’afrontar pors complexes de quan et fas gran i han de lluitar contra valors patriarcals”. “Lluiten per trobar lloc al món, i a les dones sempre ens costa més.”Les de l’hoquei va néixer com a treball de final de grau de quatre estudiants de Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra, Laura Azemar, Natàlia Boadas, Marta Vivet i Ona Anglada, que segueixen vinculades al projecte com a guionistes en aquesta nova temporada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia