Comunicació

El barceloní Ricardo García obté un tercer premi al World Press Photo  

El fotoperiodista barceloní Ricardo García Vilanova ha estat tercer en la categoria “Notícies generals” del prestigiós guardó World Press Photo amb una instantània presa el 2019 a l’Iraq.

L’obra de Ricardo García, fotoperiodista freelance especialitzat en l’Orient Mitjà, es titula Unconscious Protester during the Tishreen Revolution (‘Manifestant inconscient en la revolució de Tishreen’).

A la foto retrata la situació actual a l’Iraq, poc difosa a Occident, amb protestes de joves, la majoria universitaris, que des d’octubre clamen per un futur.

En una entrevista prèvia al veredicte del World Press Photo, García Vilanova va comentar que havia fet dos viatges per cobrir aquestes protestes, un el 2019 i un altre el 2020, però la foto distingida amb el tercer premi es va fer en el primer viatge.

“Aquest dia estaven disparant foc real, i és un dels ferits, jo crec que era per gas, perquè no vaig veure cap tipus de sang ni res. Hi ha vídeos també que es veu perfectament com ens disparen”.

A la seva pàgina web , García Vilanova mostra les primeres instantànies del treball en què es troba immers actualment, relacionat amb la pandèmia de coronavirus a Espanya, amb imatges preses en hospitals, llars d’avis, dipòsits de cadàvers, cementiris a Madrid i Barcelona.

A més de García Vilanova, dos fotògrafs espanyols han estat reconeguts amb tercers premis, Ramón Espinosa i Antonio Pizarro Rodríguez en altres categories.

Cap dels tres espanyols havien estat nominats a la millor fotografia del concurs, que finalment ha guanyat el fotògraf japonès Yasuyoshi Chiba per la seva fotografia del crit pacífic d’un grup de joves al Sudan, que il·luminaven amb els seus telèfons mòbils un noi mentre recitava un poema a la multitud enmig d’una apagada durant les protestes a Khartum l’any passat.

La instantània guanyadora es va prendre el 19 de juny de 2019 a la capital sudanesa, en plenes manifestacions contra la Junta militar que dirigia el país de forma interina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia