Comunicació

mitjans de comunicació

Sanchis: “No he vingut a TVC a fer de fanàtic ni de hooligan de ningú”

L'oposició carrega en bloc contra el nomenament i PP i C's demanen la dimissió de la presidenta en funcions de la CCMA

El nou director de TV3, Vicent Sanchis, ha assegurat aquest divendres que no ha arribat a Televisió de Catalunya “a fer de fanàtic ni de hooligan de ningú”. Així ho ha manifestat a la Comissió de Control de l'Actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, on Sanchis ha comparegut a petició pròpia. Així mateix, davant les crítiques de l'oposició ha recalcat que espera que “TVC no sigui la televisió dels processistes ni de la confraria del pecat redimit, ni de cap mena d'associació paranormal, sinó que sigui la de tots els que la vulguin seva”. Sanchis ha escoltat les crítiques de tots els partits de l'oposició que han coincidit en lamentar la forma com s'ha escollit el nou director i han discutit que el nou director pugui garantir la pluralitat de TV3. En aquest context, PP i Ciutadans han demanat la dimissió de la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, mentre Jessica Albiach, de Catalunya Sí que es Pot, ha apuntat la possibilitat de demanar al Parlament la reprovació de Sanchis a través d'una moció.

Sanchis va ser nomenat el passat 13 de març nou director de TV3 en substitució de Jaume Peral. Així ho va decidir el Consell de Govern de la CCMA. El nou director ha comparegut al Parlament, on ha escoltat les crítiques de tots els partits, excepte Junts pel Sí, pel seu nomenament. La presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, ha insistit, també des del Parlament, en la idea que Peral va ser qui va presentar la renuncia per motius personals.

Sanchis ha destinat la primera part de la seva intervenció a explicar el seu currículum i ha apuntat alguns dels plans que vol dur a terme al capdavant de TV3. De fet, ho ha definit com un “repte professional, de servei públic i de país”. Entre els seus plans d'entrada, pretén que la presa de decisions sigui més àgil i més ràpida. Ha posat com exemple que TVC “és un mamut amb una gran plantilla i molts recursos, però lenta en els seus moviments”. Ha apuntat la possibilitat que “si un programa no funciona, es pugui substituir gairebé immediatament”.

Ha reconegut que a TV3 té la graella compromesa. “Hem de fer ofertes que funcionin i permetin recuperar l'audiència i la primera feina és treballar en franges sobre les que hi té joc i es concretaran a l'estiu amb una programació especial”. Ho ha plantejat també com una prova del què es programarà després al setembre.

El gruix de les intervencions de Sanchis a la Comissió han estat per defensar la pluralitat de TVC. “No he vingut a TVC a fer de fanàtic ni de hooligan de ningú”, ha ressaltat en un moment o quan ha assegurat que espera que “TVC no sigui la televisió dels processistes ni de la confraria del pecat redimit, ni de cap mena d'associació paranormal, sinó que sigui la de tots els que la vulguin seva”.

El nou director ha declarat que li agradaria que ningú anés a TV3 sentint que es troba en territori enemic. “El territori de premsa sempre és hostil, però el territori d'una televisió pública no hauria de ser tan hostil”, ha afegit, al temps que ha admès que “alguns dirigents d'alguns partits estan a disgust a TV3 i que intentarà canviar-ho”.

La majoria de grups han recordat que Jordi Cuminal, de Junts pel Sí, preguntava en la darrera sessió de la Comissió de Control a Peral, amb un to crític, sobre la cobertura del cas Palau. També han coincidit en criticar el relat fet per Llorach que Peral va ser qui va presentar la renuncia per motius personals.

Les crítiques de l'oposició

El diputat de Ciutadans Fernando de Páramo ha remarcat que Sanchis té tres requisits com que és “un fanàtic de la independència, odia a Ciutadans i treballa amb la vella Convergència del 3%”. De Páramo ha criticat que Sanchis va insultar a Ciutadans i els va dir tramposos. “Un director de TV3 ha de respectar la neutralitat i la pluralitat política”, ha dit De Páramo, qui ha declarat que és normal que estiguin preocupats com a partit després de les crítiques de Sanchis a Ciutadans. En aquest context, De Páramo ha demanat a Llorach que dimiteixi i “se'n vagi a casa”.

David Pérez, diputat del PSC, ha declarat que no es creu el relat que fa la Corporació de la substitució de Jaume Peral al capdavant de TVC. Ha considerat que el seu relat i el del PSC és que el Govern “ha decidit enfortir TV3”, posar-hi una persona com Sanchis amb perfil més polític “per posar ordre a la Televisió de Catalunya”. Pérez li ha demanat a Sanchis “ampliar la pluralitat i que TV3 no sigui només la televisió dels 'processistes'”.

Esperanza Garcia, del PPC, ha assegurat que Sanchis “és el cap de campanya de Convergència al comandament de TV3”. Garcia també ha criticat que “no és casualitat que 10 dies després de l'inici del cas Palau es faci un canvi” i es nomeni director algú amb “un perfil ideològic tan determinat”. Ha assegurat que si Llorach no dimiteix, els populars iniciaran els tràmits per sol·licitar la seva revocació com a presidenta en funcions de la CCMA.

Jessica Albiach, de Catalunya Sí que es Pot, ha apuntat la possibilitat de demanar al Parlament la reprovació de Sanchis a través d'una moció si no donava explicacions. Albert Botran, de la CUP, ha indicat que Sanchis potser farà una bona feina, però “la manera com l'han nomenat és la pitjor i ha estat un desprestigi pels mitjans públics. És una ingerència del govern en els mitjans públics i en una època que els nostres mitjans estan en el punt de mira”.

En la seva intervenció, Cuminal ha afirmat que s'ha complert la llei de manera perfecte amb el nomenament de Sanchis. Segons ha assenyalat, el nou director de TV3 “té opinions fortes, ens poden agradar o no, té una manera de fer intensa i ens pot agradar o no, però Sanchis és un gran professional”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia