47 municipis del Berguedà, el Bages, Osona i el Solsonès avancen l'apagada analògica al 14 de desembre

El calendari d'apagada analògica a Catalunya és el següent: Fase 2: Del 14 a 17 de desembre de 2009: Berguedà – afectació completa (31 municipis, amb 40.064 habitants). Bages – afectació parcial (de 35 municipis, 11 queden afectats en major o menor grau, el que representa 30.492 habitants): Avinyó, Balsareny, Calders, Cardona, Gaià (*), L'Estany, Navàs, Sallent, Sant Fruitós de Bages (*), Sant Mateu de Bages (*) i Súria. Solsonès – únicament 2 municipis de 15 (401 habitants): Riner i Molsosa.

Osona – únicament 3 municipis de 51 (4.347 habitants): Oristà, Prats de Lluçanès i Sant Bartomeu del Grau.

Fase 2: A partir del 12 de gener de 2010: Alt Camp, Alt Empordà, Alt Penedès, Anoia, Bages (parcialment), Baix Camp, Baix Ebre, Baix Empordà, Baix Penedès, Conca de Barberà, Garraf, Garrigues, Gironès, Montsià, Noguera, Osona, Pla de l'Estany, Pla d'Urgell, Priorat, Ribera d'Ebre, Segarra, Segrià, Selva, Tarragonès, Terra Alta, Urgell, Solsonès (parcialment) i Vallès Oriental (parcialment).

Fase 3: Des de març fins al 3 d'abril de 2010

Alt Urgell, Alta Ribagorça, Bages (la resta), Barcelonès, Baix Llobregat, Cerdanya, Maresme (resta de la comarca no apagada el mes de juliol) Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Solsonès (la resta), Val d'Aran, Vallès Occidental i Valès Oriental (la resta de la comarca no apagada el mes de juliol).

El Govern de la Generalitat va aprovar el 4 de març del 2008 el Pla d'actuació de la TDT, amb l'objectiu garantir la cobertura de la TDT arreu de Catalunya. El Pla d'actuació de la TDT, impulsat pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i el Departament de Governació i Administracions Públiques, té com a finalitat assolir la sincronització de l'encesa digital de totes les televisions digitals d'àmbit local, nacional i estatal a les 41 comarques catalanes, fent arribar el senyal de TDT a tots els municipis del país, a més a més d'aconseguir uns percentatges alts d'instal·lacions adaptades abans no s'acabi el 2009.

Com a part d'aquest Pla d'actuació, el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació ha dut a terme la campanya informativa La TDT ha arribat a casa teva. Connecta't a la TDT per explicar a la ciutadania el procé ;s d'encesa digital. Es tracta d'una acció informativa de proximitat, que s'ha difós a través de mitjans locals, comarcals i supracomarcals de premsa, ràdio, televisió i internet, anuncis exteriors, i d'altres suports propers al ciutadà com ara punts d'informació de l'Administració, punts de venda i informació directa als domicilis.

Per rebre correctament la Televisió Digital Terrestre (TDT), els usuaris han d'adaptar la seva antena i disposar d'un televisor amb descodificador, ja sigui extern o bé integrat al propi aparell. Per a una correcta instal·lació de l'antena, el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació recomana que els ciutadans s'adrecin a les empreses instal·ladores identificades amb el distintiu ‘Agent TDT', ja que ofereixen una garantia d'informació i assessorament tècnic en el procés d'adaptació a la TDT.

En el cas de les comunitats de veïns, també es pot demanar informació a l'administrador de finques que, juntament amb els seus col·legis professionals, col·labora en el procés de connexió a la TDT. El ciutadà també es pot informar de tot el procés d'adaptació a la TDT a través del telèfon 012 d'informació de la Generalitat de Catalunya i del web www.tdt.cat.

La Televisió Digital Terrestre és el sistema de difusió digital del senyal de televisió que substituirà la difusió analògica del senyal de televisió tal com la coneixem ara, la qual desapareixerà. Es tracta d'un servei de televisió gratuït, de més qualitat, amb més canals disponibles i amb més oferta en català.

Per altra banda, permet l'accés a noves aplicacions i serveis interactius a través de les guies electròniques de programació i altres serveis d'interès públic o comercial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.