Comunicació

Aquest diumenge

amb El Punt Avui

Els nens de Sant Joan de Déu, reporters a Barçakids

Els nens ingressats a l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona tindran, a partir d’aquest diumenge, la seva pròpia revista dins la publicació infantil Barçakids, que edita El Punt Avui

Els Petits Valents són els nens ingressats a l’hospital Sant Joan de Déu, que en molts casos hi han de passar llargues temporades a causa de la seva malaltia i que des d’aquest mes de maig s’incorporen a l’equip de la revista infantil Barçakids, que edita i distribueix gratuïtament un cop al mes El Punt Avui, en col·laboració amb la Fundació del FC Barcelona.

L’hospital Sant Joan de Déu és un centre maternoinfantil d’alta especialització i un dels referents dins i fora de Catalunya en oncologia pediàtrica i malalties minoritàries.

Els Petits Valents, nom amb què es coneixen els nens de l’hospital, tindran la seva pròpia secció a la revista Barçakids: dues planes cada mes, on podrem veure els seus dibuixos i les seves creacions artístiques, i on ens explicaran les seves experiències, com planten cara a la seva malaltia i què fan quan són a l’hospital.

La revista dels Petits Valents neix amb la voluntat que els nens hospitalitzats tinguin una petita finestra on poder expressar-se i compartir les seves experiències amb els petits lectors del Barçakids, també de la seva edat, i, d’altra banda, que els lectors puguin conèixer la realitat d’aquests nens i nenes que han d’afrontar una situació difícil.

L’edició del mes de maig de Barçakids es distribuirà amb El Punt Avui demà, diumenge, i en aquest número, a l’espai dels Petits Valents, hi podrem veure els dibuixos de la Salma i l’Erika, de 6 i 8 anys, respectivament, i un escrit d’en Víctor, d’11 anys, que ens explica que des de fa un any ha d’anar molts dies a l’hospital de Sant Joan de Déu i com ha superat les pors dels primers moments. També s’hi destaca com va anar la celebració de la diada de Sant Jordi a l’hospital.

Barçakids ha volgut celebrar d’una manera especial aquesta col·laboració amb els Petits Valents, i tots els col·laboradors i dibuixants de la revista els han preparat una benvinguda. També la portada està dedicada als Petits Valents amb un dibuix de Cristina Bueno, autora del logotip que identificarà cada mes l’espai dels nens de l’hospital Sant Joan de Déu.

Aquesta iniciativa de l’equip de la revista Barçakids, la Fundació del FC Barcelona i l’Hospital Sant Joan de Déu no seria possible sense la implicació de l’equip de mestres de l’Escola dels Pins, l’escola de l’hospital que atén les necessitats formatives dels nens mentre hi estan ingressats. Un equip de tres mestres coordinaran cada mes aquesta nova secció de la revista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia