Comunicació

Cultura

Viatge pels Set Regnes

Una guia recorre les localitzacions on s’ha rodat ‘Joc de trons’

S i sou dels que no en teniu prou transportant-vos per entorns embolcalladors, espais interactius i continguts multimèdia per poder disfrutar d’una experiència a les mítiques terres de Ponent i Essos, com la que ofereix Game of Thrones Exhibition aquests dies a Barcelona, us animem a prendre una guia i recórrer els escenaris on s’ha rodat Joc de trons.

En un moment en què el turisme cultural, i més concretament el cinematogràfic, viu un moment àlgid, són molts els turistes amants del cinema –i ara cal sumar-hi els de les sèries de televisió– que no dubten a lligar una activitat d’oci com és viatjar amb la visita a localitzacions, pel plaer de descobrir i redescobrir un paisatge, una ciutat o un monument vist a través d’una pantalla. Amb l’objectiu de satisfer la demanda d’aquest tipus de turisme emergent, s’ha publicat De vacaciones por los Siete Reinos. Guía definitiva de viajes a los escenarios de Juego de tronos (Uno Editorial), una guia de viatges que, com deixa clar al mateix títol, ofereix un recorregut per les localitzacions dels principals escenaris on s’ha rodat la sèrie més popular de tots els temps.

L’autor és Jaume Palau, diplomat en turisme i expert en rutes de cinema, que ja va escriure anteriorment Licencia para viajar. Guía definitiva de viajes por el mundo de 007. Reconeix que quan li van encarregar de fer el llibre no era gens fan de la sèrie, però que quan s’hi va submergir, documentant-se i visionant els episodis, va quedar-hi d’allò més “atrapat”. “És gràcies a Joc de trons, per exemple, que he descobert Girona, lloc destacat com a set de rodatge de la sisena temporada”, de la qual en destaca haver quedat impressionat pel Barri Vell i, sobretot, pel seu estat de conservació impecable.

La guia, que no inclou escenaris de la vuitena temporada, no només es limita a Girona ciutat, sinó que s’endinsa a Peníscola (Mereen), Canet de Mar (casa dels Tarly), Navarra (territori Dothraki), Andalusia (regne del Sud), Irlanda del Nord (Hivernàlia), Malta (Desembarcament del Rei), Croàcia (capital dels Set Regnes), Islàndia (Més enllà del Mur) i el Marroc (Astapor i Yunkai d’Essos).

El resultat és una de les guies més completes escrita per un entusiasta del cinema i els viatges que recentment ha estat cofundador de l’Asociación España de Cine, la finalitat de la qual és promoure el turisme cinematogràfic i patrimonial al món.

DE VACACIONES POR LOS SIETE REINOS
Jaume Palau
Editorial: Uno Editorial / Llibreria Altaïr Pàgines: 139 Preu: 19,90 euros


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia