Comunicació

l’illa de robinson

d’el punt avui televisió

La moció del PSOE i l’informe del Síndic a ‘L’illa’

Manel Bueno, Magda Gregori, Xavier Díez, Xevi Sala i Narcís Genís a la taula d’avui

  • VÍDEO: Aquí teniu la primera part de 'L'illa de Robinson' de dilluns 28 de maig. El Punt Avui TV
  • VÍDEO: Aquí teniu la segona part de 'L'illa de Robinson' de dilluns 28 de maig. El Punt Avui TV

El Congrés dels Diputats debatrà aquest dijous i divendres la moció de censura a Rajoy presentada pel grup socialista. Pedro Sánchez necessita una majoria absoluta perquè prosperi. 176 diputats. El PSOE ha anunciat que no vol negociar. Podem consultarà a la militància i Ciutadans no vol Pedro Sánchez de president, sinó una moció instrumental per convocar eleccions anticipades. Fer fora al PP del govern pot acabar depenent dels partits independentistes i dels nacionalistes bascos. I a hores d’ara no és clar què acabarà passant. Hi han de donar suport a canvi de res?

L’illa de Robinson d’avui ha analitzat què pot passar els dies vinents després que la sentència del cas Gürtel hagi fet moure les fitxes del tauler de joc de la política espanyola.

A Catalunya, mentrestant, el dubte és de quan prendrà possessió el nou govern. La comissió jurídica assessora del govern de la Generalitat va avalar divendres el govern nomenat per Torra i va deixar clar que el govern Rajoy està obligat a publicar al DOGC el nomenament dels consellers. El president Torra va demanar mesures cautelars al TSJC, que avui se n’ha desmarcat. Diu que no té competències per obligar el govern espanyol a fer-ho. El programa d’actualitat d’El Punt Avui Televisió ho ha analitzat, i també l’informe que el síndic de Greuges, Rafael Ribó ha presentat avui al Parlament sobre l’impacte de la reacció penal després de l’1 d’octubre i l’aplicació del 155. Entre altres coses, ha demanat l’alliberament dels polítics i líders independentistes que es troben en presó provisional i ha exigit el diàleg per trobar una solució política.

A la taula d’avui hi ha participat Manel Bueno, Magda Gregori, Xavier Díez, Xevi Sala i Narcís Genís.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia