Comunicació

À Punt d’emetre

La nova televisió pública valenciana inicia avui a les 14.30 hores les emissions en directe, quatre anys i mig després de tancar Canal 9

La graella inclou informatius de producció pròpia, sèries, concursos i altres formats

L’informatiu À Punt Notícies dona avui a les 14.30 hores el tret de sortida a les emissions en directe d’À Punt, la nova televisió pública valenciana. El País Valencià tanca així un parèntesi de quatre anys i mig sense una cadena pública, des que el govern valencià del PP va tancar Canal 9, i deixa de ser l’única comunitat autònoma estatal amb llengua pròpia que no tenia televisió.

“Jo crec que hi ha molta expectativa i que agradarà perquè és una televisió de qualitat; ara el repte és fer uns informatius que siguen plurals i independents”, va dir Empar Marco, la directora general d’À Punt Mèdia. En l’informatiu, Adelaida Ferre i Vanessa Gregori explicaran “tota l’actualitat des de la proximitat, amb rigorositat i pluralisme”, es pot llegir al web del nou canal, que ja està en funcionament (www.apuntmedia.es/va). Després de l’informatiu, s’emetrà el magazín vespertí À Punt Directe, conduït per Carolina Ferre, amb els periodistes Juan Nieto i Joan López. El seu horari habitual serà les 16.45 hores de dilluns a divendres.

Avui a les 20.05 h s’emetrà Assumptes interns, una mirada divertida i sarcàstica de la manera de ser i de fer dels valencians, presentat per Pere Aznar, i a les 21.00 h hi haurà una nova edició d’À Punt Notícies. Clara Castelló serà l’encarregada de presentar a partir de dilluns El matí à punt, el magazín matinal que s’emetrà tots els dies a les 11.00 hores.

Els informatius de producció pròpia, juntament amb sèries, concursos i programes elaborats per productores externes componen una graella televisiva que omple les 24 hores diàries (incloent-hi repeticions de programes). S’afegeix a la ràdio autonòmica i una plataforma web en marxa des de finals del 2017.

Des del passat 25 d’abril s’han fet emissions televisives en proves, amb el programa infantil Els Bíters i altres programes i sèries infantils de l’arxiu de RTVV. També s’han emès directes com el partit de futbol amistós entre el València CF i l’Al-Nassr dels Emirats Àrabs o l’acte de la Federació de Societats Musicals del 26 de maig en què es van reunir 23.000 músics i es van batre tretze rècords Guinness.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia