L'encesa digital no es fa efectiva a Llorac perquè no té cobertura de TDT

L'esperada apagada analògica ha arribat a alguns petits pobles de la Conca de Barberà per sorpresa. És el cas del municipi de Llorac, que està pendent de la instal·lació d'una torre de telecomunicacions i a on encara no es disposa de cobertura del senyal de TDT. L'alcalde, Santiago Trilla, no s'explica «que abans de fer l'apagada analògica no s'hagin preocupat d'assegurar-se que tots els nuclis del territori tinguessin cobertura». Tampoc no s'esperava que l'apagada es fes efectiva sense cap més marge de maniobra. «Hem quedat apagats del tot», lamenta, ja que per la situació orogràfica del municipi, amb quatre nuclis que depenen de fins a tres centres emissors diferents, ara no hi capten cap senyal. Trilla ha anunciat que des del Consell Comarcal de la Conca s'està gestionant la instal·lació provisional d'una antena mòbil, però no sap quan es podrà disposar del servei. «Hi ha molta gent gran al poble per a qui la televisió és la seva única distracció», afegeix.

Problemes a Belltall

Si el problema a Llorac és que no hi ha una infraestructura muntada perquè s'està tramitant, la situació del veí municipi de Passanant i Belltall, tot i que és diferent, ha comportat les mateixes molèsties a alguns veïns, ja que el nucli tampoc no disposa de prou cobertura. Està previst que demà, divendres, l'empresa Abertis connecti l'antena per disposar del senyal de TDT.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.