Comunicació

L’Ajuntament recupera la històrica ràdio local de Santa Cristina d’Aro

L’emissora va funcionar del 1982 fins al 2014

L’Ajuntament ha treballat els darrers mesos en el projecte

Es farà un homenatge als fundadors

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro ha impulsat la recuperació de la històrica ràdio local, Ràdio Santa Cristina, una iniciativa que va començar el seu recorregut el 1982 i el va acabar el 2014, si bé en la darrera etapa gestionada per una empresa amb un conveni amb l’Ajuntament. Demà, divendres, a les vuit hores de la tarda, es presentarà el projecte a la sala de plens, on es farà un homenatge als fundadors.

Fa uns quants mesos que l’Ajuntament, per mitjà del regidor de Ràdio Municipal, Xavier Figueras, treballa en el nou projecte. Per un costat, va adquirir el material tècnic necessari d’equips informàtics, consistent en un processador, un portàtil i programari i el va posar en marxa. I per l’altre, va contractar Sergio Marin com a cap de continguts, programació i emissió de Ràdio Santa Cristina. L’emissora, que es podrà escoltar pel dial 107.7 d’FM, com també a internet per streaming, actualment és en un local del pavelló municipal d’Esports.

L’emissora municipal va començar a emetre el mes de febrer de 1982 a les golfes d’una casa pairal, Can Diego. Ràdio Santa Cristina va sorgir de la fusió de dues iniciatives radiofòniques de joves del municipi. Per un costat, de Ràdio Hovetrinch, que van impulsar Jordi Finazzi (àlies Horacio Pinchadiscos), Francisco Vegas (Veguez), Marcel Ferré (Triac), Josep Quintana (Indio) i Jordi Taberner (Cherve). Per l’altre, un grup de radioaficionats que miraven de tirar endavant una ràdio local, que estava integrat per Josep Ferrer, Santi Gascons i Manel Prieto. Amb la fusió, els joves impulsors de la iniciativa radiofònica es van instal·lar en un local de la mateixa carretera. El primer director va ser Josep Ferrer.

Tres anys més tard, el 1985, la ràdio es va instal·lar a l’edifici Teulera, davant la plaça mossèn Baldiri Reixac. Amb el canvi d’emplaçament, l’emissora, a part de més ben situada, va aconseguir més espai i va adquirir més aparells. Però un any més tard, un llamp va provocar destrosses incalculables a la ràdio, fet que va obligar a tancar-la. Una clausura que es va revertir l’any 1990 amb la seva reobertura. En aquella nova època, el director era Carles Brea. Disposava d’una quarantena de col·laboradors i emetia de les vuit del matí a les dotze hores de la nit.

L’any 1992, els membres de la ràdio van fer una parada per la festa major per poder actualitzar els equipaments i, al mateix temps, comprar la música que no arribava. L’emissora va funcionar fins al 2014, quan una empresa va agafar la ràdio després d’un conveni amb l’Ajuntament. Un conveni que va acabar el 2014 i, d’aquesta manera, l’Ajuntament va poder recuperar-la i instal·lar-la en el primer pis del pavelló municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia