Comunicació

Multen Jiménez Losantos amb 17.000 euros per les amenaces contra Alemanya

El periodista havia amenaçat de posar bombes a les cerveseries alemanyes després del revés de la justícia alemanya per la demanda d’extradició del president Puigdemont

Libertad Digital haurà de pagar 17.000 euros de multa per les declaracions que el locutor Jiménez Losantos va fer contra Alemanya el 6 d’abril, quan el tribunal alemany de Schleswig-Holstein va rebutjar l’extradició de Carles Puigdemont i va descartar que hagués comès un delicte de rebel·lió.

Així ho ha decidit la Comissió Nacional de Mercats i la Competència (CNMC) com a ens supervisor del mercat de la comunicació audiovisual. La CNMC considera que en el programa ’Es la mañana de Federico’ d’aquell dia, a esRadio, el periodista “va fer comentaris dins d’un discurs de queixa, protesta, humiliació i indignació”, que “podrien ser considerats manifestacions susceptibles d’incitar a l’odi per raons de nacionalitat”.

Competència ha recordat que Libertad Digital podrà interposar un recurs contenciós-administratiu davant l’Audiència Nacional en el termini de dos mesos a partir de l’endemà de la seva notificació.

La CNMC ha aprofitat per recordar, a través d’un comunicat, que la comunicació audiovisual “no podrà incitar a l’odi o a la discriminació per raons de gènere o qualsevol circumstància personal o social” i que ha de “ser respectuosa amb la dignitat humana i els valors constitucionals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia