Comunicació

Mor la delegada a Madrid d’El Punt Avui Montse Oliva

La periodista tenia 52 anys i va desenvolupar a la capital de l’Estat espanyol bona part de la seva llarga i reconeguda carrera professional

El traspàs ha commocionat el món periodístic i polític

La periodista d’El Punt Avui Montse Oliva va morir la matinada de dissabte a diumenge a Madrid als 52 anys. Oliva era la delegada del diari a la capital de l’Estat espanyol, on havia desenvolupat bona part de la seva dilatada trajectòria professional.

La seva sobtada mort, fruit d’una malaltia detectada fa unes setmanes, ha commocionat la redacció d’El Punt Avui i el conjunt de la professió, que ha expressat el més profund condol a la família per la seva pèrdua. La vetlla es va fer durant la jornada d’ahir al tanatori madrileny de l’M-40, on avui s’oficiarà la cerimònia funerària a les quatre de la tarda. Més endavant està previst fer una cerimònia a Torà.

Nascuda a Torà, a la Segarra, Oliva va començar la seva carrera professional al diari lleidatà La Mañana. Posteriorment es va traslladar a Barcelona, on va treballar en diversos mitjans, com ara Las Noticias, El Observador, El Mundo i La Vanguardia. Fa dues dècades es va incorporar a la redacció de l’Avui, que després passaria a ser El Punt Avui.

En l’actualitat era la delegada d’El Punt Avui a Madrid i també col·laborava amb alguns mitjans audiovisuals com ara Rac1 i en ocasions, a TV3. Oliva residia amb la seva família a Madrid –estava casada amb un company de TVE i era mare d’un nen– i era una de les periodistes catalanes més veteranes de la capital de l’Estat espanyol. Era molt reconeguda en el periodisme polític i va exercir com a presidenta de l’Associació de Periodistes Parlamentaris.

De caràcter obert i afable i un gran rigor professional, era un persona molt apreciada. Les xarxes socials van ser ahir una allau de mostres de dolor i condol per la mort de la Montse. La immensa majoria de mitjans de comunicació se’n van fer ressò. Tampoc van faltar moltes mostres de reconeixement cap a Oliva des del món de la política. El president de la Generalitat, Quim Torra , va voler destacar el “llegat de bon periodisme que deixa Oliva”, afirmació que va compartir el president Puigdemont. També el president del govern espanyol, Pedro Sánchez , es va fer ressò de la mort de la periodista amb la següent piulada: “Sempre a prop de la notícia, sentint l’actualitat política des de primera línia. Així era Montse Oliva, periodista d’El Punt Avui. Ens ha deixat una magnífica professional i excel·lent persona. Fins sempre, Montse.” Sánchez és el quart president del govern espanyol que Oliva va tractar informativament des que va arribar a Madrid durant l’etapa d’Aznar a la presidència. Aquest gran coneixement de la política espanyola l’ha convertit en un referent de la professió periodística a la capital de l’Estat. També van mostrar el seu dolor membres dels dos governs, com ara la ministra Meritxell Batet i la consellera de Justícia, Ester Capella , entre d’altres.

El compte oficial del Congrés a Twitter també va tenir un record per a ella: “Deixes un buit irreemplaçable a la sala de premsa del Congrés. Has estat una gran periodista i una gran companya. La nostra estima a la teva família i amics. Fins sempre, estimada Montse Oliva.” I tots els líders dels grups de la cambra van reaccionar sense distinció de color polític. Des del líder del PP, Pablo Casado , que va definir-la com “una gran professional del periodisme”, fins al dirigent de Podem, Pablo Iglesias : “Una gran periodista que trobarem molt a faltar”, va dir.

També des del grup d’ERC van piular Gabriel Rufián i Joan Tardà , que va expressar “l’agraïment a la benvolguda Montse per l’estima i la professionalitat”, i el diputat del PDeCAT al Congrés Jordi Xuclà va qualificar Oliva de “persona extraordinària” i “excel·lent periodista”. La llista de personalitats que van expressar l’estima per la Montse i el condol per la seva mort és innumerable i passa per autoritats com ara l’exvicepresident del govern espanyol Alfredo Pérez Rubalcaba ; l’exministra de Sanitat Dolors Montserrat ; el president del País Valencià, Ximo Puig ; el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia