Comunicació

Periodisme

L’aplaudiment més sentit

Familiars, amics i polítics dediquen un llarguíssim aplaudiment a la veterana periodista Montse Oliva en la cerimònia fúnebre a Madrid

Torà, el seu poble natal de la Segarra, li dirà el darrer adeu en un altre acte els propers dies

Un llarguíssim aplaudiment van dedicar ahir la família, els amics, els companys de professió i els polítics reunits al tanatori de l’M-40 a la veterana periodista i delegada a Madrid d’El Punt Avui, Montse Oliva, morta diumenge a la capital espanyola. Bona part de la plana major del periodisme i la política van voler acompanyar els seus éssers estimats en una emotiva cerimònia de comiat en què diverses persones van voler glossar la seva figura i recordar amb tristesa i agraïment moments que van viure al seu costat.

Generosa la recordava el seu nebot en rememorar com, aquest seu darrer estiu, li ensenyava el Congrés dels Diputats, el lloc on treballava de feia tants anys. Que la coneixia tothom a la cambra baixa ho demostren les unànimes mostres de condol, reconeixement i respecte expressades des dels professionals de la sala de premsa del Congrés fins a la presidenta de la cambra, Ana Pastor, passant pel president Pedro Sánchez i tots els líders dels partits. En una cerimònia laica en què hi eren presents la ministra Meritxell Batet; l’exministra i portaveu del PP al Congrés, Dolors Montserrat; l’exdiputat socialista Francesc Vallès o l’excoordinador general del PP Fernando Martínez Maillo, el redactor i company de delegació d’El Punt Avui, David Portabella, agraïa el suport i la guia professional que li ha prestat Montse Oliva durant tretze anys de treball compartit diàriament. De bon matí, recordava, la Montse el renyava perquè encara no s’havia fet un compte de Twitter i era ella i els companys de Política de Barcelona qui li feien córrer els articles a través dels seus comptes: “Perquè així eres tu. Sempre disposada a parlar bé de mi, a presentar-me qualsevol persona que em pogués ser d’ajuda, a donar-me un telèfon al qual podria trucar amb la garantia de fer-ho «de part de la Montse»”.

Amistosa, generosa i lleial la definia la seva amiga i companya de professió Elianne Ros. L’exdelegat de TV3 a Madrid i actual delegat a París, Josep Capella, recordava la seva “xerrera” com una virtut del periodista que parla amb tothom, periodistes i polítics. Una altra amiga, excap de premsa del PSC al Congrés i que ara és al ministeri amb Batet, Eli Guardino, recordava la segarrenca com una “amiga de tothom, que a tothom acollia”. La mare del seu marit Amat, que va portar a la cerimònia flors collides pel Jaume, fill de la Montse, li mostrava la seva estima perquè Montse Oliva “es feia estimar”.

Bona persona, professional, lluminosa, irònica però dolça i amable són elogis que aquests dies li han dedicat els que la coneixien i estimaven. L’exdirector de l’Avui i director de TV3, Vicent Sanchis, així com el director i el conseller delegat d’El Punt Avui, Xevi Xirgo i Joan Vall Clara, li deien l’últim adeu junt amb amics del diari. Properament serà el seu poble natal de Torà qui l’acomiadarà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia