Comunicació

El govern, Cs i el PSC pacten renovar la CCMA, amb Gordillo com a president

El dos partits en el govern, –Junts per Catalunya i ERC– i Ciutadans i el PSC han pactat la renovació del consell de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Segons el pacte, que va transcendir ahir de fonts parlamentàries, el periodista maresmenc Saül Gordillo, actual director de Catalunya Ràdio, seria el president de l’organisme sota el qual s’aixopluguen la mateixa Catalunya Ràdio, TV3 i l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

Els candidats d’ERC per al consell de la CCMA seran el mateix Saül Gordillo i Rosa Romà, degana del Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques i directora de comunicació a l’hospital i al campus universitari Vall d’Hebron. Per JxCat, els candidats són els periodistes Miquel Calçada i Sílvia Coppulo, i el PSC proposa Xavier Marcé, vicepresident del Grup Focus. Cs ha triat el també periodista Eladi Jareño, actual director de TVE a Catalunya i excap de premsa del PP i de la delegació del govern espanyol a Catalunya. Jareño dimitirà aviat del seu càrrec a la televisió pública espanyols.

El pacte s’ha tancat, segons les mateixes fonts parlamentàries, assumint els requisits que van consensuar els grups en la passada legislatura per reformar la llei de la CCMA i que implicaven que hi hagués un mínim de tres grups proposants i que els candidats tinguessin dos terços dels vots del Parlament. S’ha preferit, però, començar ara i no esperar el canvi de la llei.

El PSC no entrava, en principi, en el pacte, i ha estat Cs qui li ha cedit un dels seus membres.

La portaveu adjunta del Catalunya en Comú Podem, Marta Ribas, va qualificar ahir l’acord de “pacte de despatxos Frankestein” per “controlar ideològicament la CCMA”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.