Comunicació

L’Ajuntament de Barcelona haurà de precintar les antenes il·legals que emeten des del Carmel

Una sentència del TSJC obliga el consistori a notificar les ordres de cessament i desmuntar els emissors als immobles que no les compleixin

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat la raó a l’Associació Catalana de Ràdio (ACR) i obliga l’Ajuntament de Barcelona a expedientar les finques amb instal·lacions il·legals de telecomunicacions a la zona del Carmel, en el conegut com a Turó de la Rovira.

La sentència insta el consistori a obrir expedients a les emissores il·legals en el marc de les competències en urbanisme, activitats i medi ambient. La zona ha estat el refugi de les emissions il·legals de multitud de serveis de ràdio i televisió.

Segons han confirmat fons de l’ajuntament de la capital catalana a l’ACN, ja s’han notificat les ordres de cessament i es precintaran si no s’han desmuntat les antenes en les inspeccions posteriors. La sentència és del juliol, però no s’ha fet pública fins ara perquè el consistori podia presentar-hi al·legacions.

La sentència resol que l’Ajuntament ha d’incoar els expedients en un termini màxim de sis mesos, com a resposta a la denúncia formulada per l’associació el 26 de febrer de 2013. La resolució, segons ACR, crea jurisprudència i podrà ser utilitzada com a argument per demanar a altres ajuntaments catalans que actuïn quan es detecti la presència de centres emissors amb ràdios il·legals. De fet, segons dades de l’associació, a Catalunya hi ha 120 freqüències ocupades il·legalment.

Segons han especificat fons del consistori, l’Ajuntament de Barcelona ha treballat per impulsar una “acció coordinada” entre les tres administracions per actuar contra les antenes il·legals d’acord amb les competències de cada administració. Quant al cas concret del Turó de la Rovira, el govern municipal assegura que s’ha reunit amb els veïns per “regular la situació” i “impulsar accions” per retirar les antenes il·legals.

L’any passat, segons l’ajuntament, es van inspeccionar les 22 antenes que constaven al Turó de la Rovira per comprovar-ne la situació i va iniciar la feina per obrir els primers expedients de legalització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia