Comunicació

El CAC i el Col·legi de Periodistes condemnen l’agressió a una periodista de Tele 5 quan cobria la manifestació de l’1 d’octubre

Laila Jiménez va ser escridassada per un grup de manifestants i li van abocar un líquid al cap i a la mà

El Col·legi de Periodistes de Catalunya i el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) han condemnat l’agressió a la reportera de Tele 5 Laila Jiménez mentre cobria dimarts la manifestació commemorativa del segon aniversari de l’1 d’octubre a Barcelona. Situada al mig de la manifestació, Jiménez va ser escridassada i intimidada per alguns dels assistents, que entre altres comentaris la convidaven a marxar al crit de “Perquè no te’n vas, mentidera!”. La periodista també va ser esquitxada al cap i a la ma amb un líquid.

Al respecte, el Col·legi ha piulat demanant “respecte” per la feina dels periodistes. “Ja no sabem com dir-ho perquè els periodistes no siguem objecte d’agressions ni coaccions”, exclamen al seu compte de Twitter. El CAC, de la seva banda ha condemnat l’episodi i ha subratllat el dret a la llibertat d’informació.

La periodista de Telecinco, que va ser defensada també per part dels manifestants que l’envoltaven, ha rebut el suport de nombrosos periodistes i col·lectius professionals , a través de Twitter .

També li han donat suport alguns polítics, com Gabriel Rufián i Ada Colau, entre altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia