Comunicació

Guardó a Antoni Martí Gich, divulgador de les Gavarres

El Consorci de les Gavarres reconeix la tasca del documentalista i cineasta amb l’entrega del premi Cirera d’Arboç

El jurat dels premis ha decidit declarar desert el XXIX premi Joan Xirgo

Antoni Martí Gich, documentalista i cineasta, va recollir, ahir a Llambilles, el premi Cirera d’Arboç del Consorci de les Gavarres, que enguany arriba a la 23a edició. Amb aquest guardó, el consorci reconeix públicament la tasca de divulgació, documentació i conservació de la història i el patrimoni de les Gavarres en imatges i la difusió dels seus valors mitjançant la producció audiovisual que han convertit l’entorn de les Gavarres en un gran plató natural.

La implicació d’Antoni Martí Gich amb les Gavarres s’ha fet evident des dels anys setanta, quan va instal·lar-se a Fonteta, i especialment des del 1984, quan va fundar la productora Videoplay a la Bisbal d’Empordà. El seu treball representa un testimoni per documentar la història de diversos territoris de Catalunya, entre què les Gavarres, en especial entre els anys 1994 i 1997, amb la filmació d’entrevistes durant la realització de l’inventari Gavarres Memòria i Futur.

Enguany, el jurat dels premis Les Gavarres ha decidit declarar desert el XXIX premi Joan Xirgo, dotat amb 5.000 euros, a què només s’havien presentat dues candidatures. Amb aquest premi, el Consorci de les Gavarres pretén recompensar, anualment, un projecte inèdit sobre qualsevol temàtica que contribueixi al coneixement i l’estudi dels valors del massís de les Gavarres.

Nova presidència

El lliurament dels premis, ahir dissabte a l’església de Llambilles, va ser l’oportunitat de presentar-se per al nou president del Consorci de les Gavarres, i vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas, que ocupa el càrrec des del passat 15 de novembre. En presència de l’alcalde de Llambilles, Josep Maria Vidal, Presas va expressar el seu ferm compromís per seguir treballant en el desplegament del pla estratègic Gavarres 2025, en què es defineixen les principals línies de treball per desenvolupar els propers anys.

Durant l’acte, també es van presentar l’estudi Impactes del canvi climàtic als boscos de les Gavarres, de l’investigador Eduard Pla del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (Creaf), i els resultats del treball de recerca La quitridiomicosi a la comunitat d’amfibis del massís de les Gavarres, elaborat per Iago Pérez Novo, guanyador del XXVII premi Joan Xirgo, l’any 2017.

Creat al 1998, el Consorci de les Gavarres reagrupa avui vint municipis, consells comarcals, entitats i administracions supramunicipals amb l’objectiu de protegir i gestionar l’espai d’interès natural de les Gavarres. Des de l’agost del 2017, és la Diputació de Girona que n’assumeix la gestió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia