Comunicació

Torra, sobre ‘La Marató’: “Som un país solidari fins a la medul·la, de lluites compartides i solidaritats”

El president de la Generalitat fa una crida a tota la ciutadania a col·laborar amb la gala “en la quantitat que es pugui”

Aplaudeix el nou format itinerant del programa perquè ha permès que la iniciativa arribi “arreu del país”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que Catalunya és “un país solidari fins a la medul·la, de lluites compartides i solidaritats”.

En declaracions des de la central de trucades de La Marató de la televisió pública catalana i Catalunya Ràdio, dedicada aquest any a les malalties minoritàries, el president ha celebrat que el país “s’ha mullat un dia més”.

“Sempre que hi ha activitats on es demana la solidaritat, hi som sempre”, ha subratllat Torra des del centre de trucades, per afegir que al final “s’acaben els adjectius i les paraules”. En aquest sentit, ha remarcat que en un dia com avui Catalunya “ha respost solidàriament i fraternalment”. Preguntat per “l’estereotip d’insolidaris” sobre els catalans, Torra ha dit que “es nega a acceptar-lo”.

El president ha aprofitat per fer una crida a tota la ciutadania a col·laborar econòmicament amb la gala “en la quantitat que es pugui”. Torra ha recordat que els diners serviran per investigaran aquestes malalties i ha assegurat que “tots serviran” per poder-hi trobar una solució.

Pel que fa al nou format d’enguany, amb un autocar itinerant que ha recorregut diversos punts de Catalunya, Torra ha qualificat la iniciativa de “fantàstica” perquè s’ha aconseguit que La Marató “arribi encara més a totes les comarques i arreu del país”.

El president ha explicat que una de les seves filles té espina bífida, una malaltia minoritària, i ha assegurat que per aquest motiu han sentit aquesta edició “més especial” perquè han pogut veure testimonis de famílies amb una situació similar a la seva. És per aquest motiu, ha reconegut, que ha estat una jornada viscuda amb “especial intensitat i emoció”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia