Comunicació

Joaquim Vidal ven la majoria accionarial d’El Punt Avui a Joan Vall

L’operació es va concretar ahir i es va comunicar al comitè d’empresa i a l’equip directiu

L’empresari Joaquim Vidal i Perpinyà (Sant Gregori, 1947), accionista majoritari i president del consell d’administració d’Hermes Comunicacions SA, empresa editora d’El Punt Avui, ha venut el seu paquet d’accions de la companyia (74,36%) al periodista Joan Vall i Clara (Calonge, 1958), conseller delegat de l’empresa i fins ara segon accionista d’aquesta amb un 2,74%. El nou accionista majoritari reuneix així el 77% de les accions. El 23% restant està repartit entre 690 socis, bona part d’ells treballadors i extreballadors. L’acord s’emmarca en el projecte de desinversió del Grup Valvi, propietat de la família Vidal, en àrees no estratègiques per al grup. Tot i que expressa la seva voluntat de mantenir la propietat majoritària de Televisió de Girona, que vol continuar i potenciar, el cor central de l’activitat de Valvi és el negoci de la distribució i l’explotació de supermercats de proximitat sota les marques Valvi i Spar.

Reconegut mecenes en l’àmbit social gironí i protagonista de múltiples iniciatives culturals i esportives, Joaquim Vidal va adquirir el paquet majoritari d’accions d’Hermes el febrer del 2012, quan el sector de la premsa escrita passava un moment crític. Durant vuit anys, la seva intervenció ha estat clau per al manteniment del projecte del diari en unes circumstàncies molts complexes per a la premsa de paper. Decidit el projecte de desinversió, Joaquim Vidal ha donat les facilitats necessàries per tal que la venda del paquet majoritari es faci a Joan Vall, fins i tot la condonació de part del deute, perquè considera que és l’opció que garanteix la continuïtat d’El Punt Avui. D’aquesta manera, també es mantindria la seu del diari a Girona, on va néixer El Punt l’any 1979. Va ser el novembre del 2009 quan El Punt va comprar les accions de l’Avui al Grup Planeta (40%), al Grup Godó (40%) i a l’Institut Català de Finances (20%), els quals s’havien quedat la històrica capçalera del 1976 quan havia fet fallida, el 2004.

La venda de les accions s’ha fet per 1 euro, el mateix preu pel qual l’any 2012 l’antic propietari Joan Bosch i Roura les va traspassar a Joaquim Vidal. Els acords es van signar ahir a la tarda davant de notari, i seguidament es va comunicar l’operació al comitè d’empresa, a l’equip directiu i al conjunt dels treballadors. Joaquim Vidal va presentar la renúncia com a president i el consell d’administració va nomenar Joan Vall. S’ha convocat una junta extraordinària de socis pel 7 de febrer, en la qual es ratificaran els acords privats, es farà cessar el consell d’administració i es nomenarà el nou màxim accionista com a administrador únic de la societat.

Joan Vall va formar part, l’any 1979, de l’equip de corresponsals fundacional del Punt Diari i es va incorporar a la redacció de Girona el setembre de 1981. Va ser cap de secció de comarques i redactor en cap, i va ser nomenat director el 1989. A partir de l’any 1992 es va centrar plenament en l’àrea de gestió, i en els darrers 27 anys ha estat director editorial, director general, vicepresident i, des de l’entrada de Joaquim Vidal, conseller delegat. És coautor del llibre Les pilotes dels Borbons i de la monografia local Calonge i Sant Antoni, un mar de vinyes. Cada setmana escriu El Voraviu, un dietari que es publica a doble pàgina a la revista La República.

Hermes Comunicacions SA té una plantilla de 165 treballadors i, segons la previsió de tancament d’aquest any 2019, haurà facturat per sobre dels 14 milions d’euros i generarà un cash flow de quasi 500.000 euros. Amb unes vendes de 18.213 exemplars diaris, El Punt Avui és el tercer rotatiu de Catalunya, per sota de La Vanguardia (73.650) i El Periódico (34.096). En l’àmbit nacional, tanca el rànquing el diari Ara (12.872). I en l’àmbit local, el segueixen Segre (6.514), Diari de Tarragona (4.641), Regió 7 (3.508), Diari de Girona (3.450), Diari de Terrassa (2.031) i La Mañana (1.419). El diari espanyol que més exemplars ven a Catalunya és El País (8.251). El segueixen La Razón (3.832), El Mundo (3.039) i ABC (1.520).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia