Comunicació

Comunicació

Ràdios municipals, altaveus de suport

Ràdio Salt, Ràdio Sarrià, Ràdio Sant Gregori i Girona FM ofereixen suport emocional en un espai bisetmanal

Ràdio Banyoles realitza ‘Xalem’, un programa infantil en reconeixement dels nens

Estem preparats per al desconfinament i per afrontar les noves realitats? En parlaran avui la tècnica de Salut de l’Ajuntament de Salt, Pepa Gispert, i la psicopedagoga de l’INS Vallvera, Marisa Bravo, en l’espai de ràdio, d’un quart d’hora, sobre atenció psicològica que des del 20 d’abril a les 12.30 h realitza l ’emissora municipal saltenca i que s’emet també per Ràdio Sarrià, Ràdio Sant Gregori i Girona FM. “He disfrutat molt fent aquest programa, estic aprenent molt de psicologia i penso que donem una visió molt concisa sobre determinades situacions emocionals davant la pandèmia”, explica Pepa Gispert. La proposta radiofònica disposa de la col·laboració del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya. L’espai està obert a les preguntes dels oients però de moment no han rebut trucades. “En una ràdio local es coneix tothom i són consultes sobre temes emocionals i psicològics, costa”, explica. Gispert fa un balanç molt positiu de l’espai, que ha abordat des dels conflictes de convivència fins a com ho gestionen els adolescents, entre altres. “És un espai que fa que la ràdio serveixi per al que ha de servir: un servei públic.”

A Ràdio Banyoles han donat altaveu als nens amb el programa Xalem : “La gràcia és que és un espai col·laboratiu; la tasca dels professionals de la ràdio és de coordinació”, expliquen. Han rebut més d’una cinquantena de col·laboracions dels oients, de tot tipus –notes de veus, vídeos– i de temàtica diversa, des de contes o poemes fins a receptes de cuina. Es combina amb cançons de grups locals. De moment han fet tres programes amb la voluntat d’amenitzar el confinament als nens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia