Comunicació

Movistar+

Antiavalots i corrupció

Una sèrie que es titula Antidisturbios i segueix de prop un grup d’aquesta unitat de la Policía Nacional pot provocar certes reticències a molts espectadors catalans després de l’1-O. Darrere d’aquesta sèrie estrenada ahir per Movistar+ hi ha, però, Rodrigo Sorogoyen, que ja va denunciar la corrupció en el premiat film El reino. Més que en les qüestionades actuacions dels antiavalots, no només a Catalunya, se centra en el tema de la corrupció policial.

En tot cas, li preguntem en una entrevista a Sant Sebastià si pensa que la relació “una mica traumàtica” dels catalans pot afectar les audiències, i ell creu que al contrari: “Sabem que estem en un moment polític, social i policial complicat, i a Catalunya encara més. Volem pensar que això no és un impediment per a la sèrie, sinó al contrari, interessa. Una altra cosa és si t’agrada la ficció. Potser som uns ingenus, però pensem que el que està passant en la societat ja interessa per si sol, ens està interpel·lant.”

La sèrie, disponible des d’avui a la plataforma Movistar+, consta de sis episodis de 50 minuts, protagonitzats per una unitat d’antiavalots i un grup d’assumptes interns que l’investiga, liderat per Vicky Luengo. Raúl Arévalo, Álex García, Roberto Álamo i Hovik Keuchkerian són altres intèrprets. “Tenir més temps et facilita més fer una sèrie de grisos que de blanc i negre”, diu Rodrigo Sorogoyen.“Tenim més temps i material i podem desenvolupar la història de set personatges.”La idea de la sèrie ve de lluny. “Abans d’aquest succés ja ens interessava el tema dels antiavalots, des del 2011, quan hi va haver les protestes a la Puerta del Sol del 15-M ja vam parlar de la possibilitat de fer una pel·lícula sobre la violència policial i en la societat amb Isabel Peña [creadora i guionista de la sèrie, juntament amb Sorogoyen]. Quan vam decidir fer-ne una sèrie i Movista+ va entrar en el projecte, vam començar a buscar una història i llavors va aparèixer el succés tràgic de la mort del manter senegalès Mame Mbaye [el 2018 a Madrid, després d’una persecució policial]. No és que el succés motivés la sèrie, sinó que ens vam inspirar en aquest fet denunciable, trist i tràgic.” Isabel remarca que aquella mort “va tenir conseqüències polítiques, i l’imaginari col·lectiu va canviar”. Tot i que en els primers episodis hi ha escenes de les actuacions de la unitat d’antidisturbis, aviat comença a aparèixer una trama de corrupció policial que esquitxa ben amunt.No creuen que la mala premsa dels antiavalots afecti el públic: “El tema de les audiències se’ns escapen –comenta Rodrigo Sorogoyen en una entrevista a El Punt Avui–. Intentem fer sèries que ens interessin primer de tot a nosaltres i també a gairebé tothom. Volem explicar històries emocionants en tots els sentits, també en l’intel·lectual.” I Isabel Peña hi afegeix: “De la mateixa manera que vam fer El reino, que parlava de corrupció en un moment en què sortia a les notícies.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia