Comunicació

Les plataformes de vídeo hauran de destinar un 5% dels ingressos a Espanya a finançar obra europea

Un 51% del temps d’emissió l’hauran de destinar a producte audiovisual elaborat al Vell Continent

Les plataformes de vídeo en línia hauran de destinar un 5% dels ingressos que generin a Espanya a finançar obra europea si tira endavant l’Avantprojecte de Llei General de Comunicació Audiovisual, que ha presentat aquest divendres el govern espanyol.

La futura norma adapta la directriu europea del 2018 sobre la matèria i actualitza la legislació a la realitat del mercat, amb nous operadors i serveis impulsats per tecnologies digitals. A banda, les plataformes estaran obligades a difondre producte audiovisual europeu un 51% dels temps d’emissió. La meitat d’aquest producte haurà de ser per a llengües oficials a Espanya i el 10% per a obres de productors independents.

Plataformes i serveis de televisió a demanda que generin més de 50 milions a Espanya podran destinar el 5% esmentat a finançar obra audiovisual europea o al Fons de Protecció de la Cinematografia. D’aquesta quantitat, un mínim del 70% s’haurà de destinar a finançar obres audiovisuals de productors independents, i un mínim del 40% a pel·lícules de productors independents de qualsevol gènere en qualsevol de les llengües oficials d’Espanya.

En el cas dels prestadors que no arriben als 50 milions, el 5% el poden destinar a finançar obra audiovisual europea, a comprar drets d’obra audiovisual europea acabada o al Fons de Protecció de la Cinematografia. Com a mínim el 70% haurà de ser per a obres de productors independents.

Queden exempts d’aquesta norma els prestadors amb una facturació generada pels seus serveis a Espanya inferior a 10 milions d’euros anuals.

I pel que fa a les emissions dels prestadors de servei de comunicació audiovisual televisiu a petició, hauran de reservar un 30% del catàleg a obres europees. Com en el cas de les plataformes en línia, la meitat d’aquestes seran en llengües oficials a l’Estat. La subquota no serà d’aplicació per als prestadors establerts a Espanya però que adrecen el servei exclusivament a altres estats membres de la UE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia