Comunicació

Més del 63 % dels catalans consumeixen continguts audiovisuals sota demanda

El 63,2% dels catalans consumeixen continguts audiovisuals en plataformes de vídeo sota demanda, segons les dades del butlletí quadrimestral que elabora el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC).

L’informe assenyala que les persones més joves són les que més consumeixen continguts sota demanda, mentre que el grau d’utilització més baix correspon a les més grans.

En concret, el 90,7% de les persones d’entre 18 i 24 anys fan ús d’aquestes plataformes a Catalunya, mentre que entre els majors de 64 anys el percentatge és del 30,2%.

Respecte a l’ús del català a les plataformes, una de cada tres persones enquestades afirma haver buscat infructuosament continguts en aquest idioma.

Entre les plataformes que emeten a través de la tecnologia OTT, les principals són Netflix (amb 1.500.600 llars abonades), Amazon Prime Video (814.875), HBO (396.675) i Disney (236.775).

Aquestes plataformes han incrementat el nombre d’abonats durant la pandèmia entre un 6 i 8 % a Catalunya, segons dades de l’EGM.

Entre les plataforma de televisió de pagament que emeten mitjançant el sistema IPTV, les principals són Movistar (664.200 llars abonades), Vodafone TV (212.175) i Orange/Jazztel TV (144.525).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia