Comunicació

Sanchis atribueix la pèrdua del liderat a l’Eurocopa i no confia a recuperar-lo fins al setembre

El director de TV3 fa un balanç positiu de la temporada

Diu que “faran el que podran” amb la graella d’estiu

El director de TV3, Vicent Sanchis, ha assumit aquest divendres que la pèrdua de lideratge de la cadena el mes de juny, després de 46 mesos consecutius, és deguda a l’Eurocopa de futbol que emet Tele 5, la nova líder. Sanchis creu en tot cas que TV3 “ha aguantat bastant bé”, havent repetit l’audiència del mateix mes de l’any passat, però ha aventurat que la inèrcia no es revertirà durant l’estiu: “Farem el que podrem”, ha dit sobre la graella dels propers dos mesos, mostrant-se poc “optimista” respecte a recuperar el liderat abans del setembre. Sanchis ha fet un balanç “positiu” del curs que ara acaba i ha analitzat que és un moment complicat per fer televisió, que convida a “reinventar-se” sense renunciar a les “marques” de TV3.

En la sessió de control a l’activitat de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) al Parlament, Vicent Sanchis ha tret ferro a la pèrdua del liderat de TV3 (13,9% de share) el mes de juny. De fet, el director ha indicat que l’audiència que ha sumat Tele 5 (14,4% de share) per posar-se líder és gràcies a l’Eurocopa i “no s’ha fet en base al públic de TV3”, que repeteix les xifres d’ara fa un any.

Sanchis ha dit que “intentaran recuperar” el liderat aquest estiu, però alhora ha confessat que no ho preveu imminent. “No soc especialment optimista respecte a la graella d’estiu”, ha dit sobre la suma de debilitats que acompanya aquest període amb la manca d’una producció externa potent. “Evidentment, al setembre, segur i a per totes”, ha expressat al Parlament.

Més enllà del canvi de liderat impulsat per l’Eurocopa de futbol, i amb la tendència a l’alça de la principal competidora privada des del mes de març, el director de TV3 ha reconegut que el moment és “complicat per fer televisió”, i ha enumerat factors de finançament i especialment de la “difusió de continguts”. “Hem de reinventar-nos, però conservant les marques que tenim, els liderats que tenim”, ha asseverat. A l’estiu, però, ha insistit, la cadena “farà el que podrà”.

I preguntat per les propostes i calendari de la programació infantil i juvenil (canal Súper 3), Sanchis ha “compartit” la preocupació dels diputats per la “fugida” de públics cap a altres canals i suports. S’ha tornat a referir “a la posada en marxa un canal no només analògic sinó també digital”, i ha apuntat que quant als continguts, hi ha diversos dels 25 projectes audiovisuals preseleccionats de la segona crida per noves produccions finançada pel Departament de Cultura amb 6 milions d’euros.

En relació al portal de notícies 3/24, el director de Catalunya Ràdio i Mitjans Digitals de la CCMA, Saül Gordillo, ha defensat el bon estat de salut de l’aposta digital de la casa, ha dit que en quatre anys s’ha multiplicat per sis l’audiència diària i s’ha convertit el portal en el de referència informativa digital en català.

Amb tot, Gordillo ha manifestat que “s’ha tocat os” i que serà difícil “seguir” la forta competència que hi ha en aquest àmbit si no hi ha “més recursos per mitjans digitals”.

Sobre Catalunya Ràdio, Gordillo ha esbossat la programació estival, que combinarà els “pilars” de l’estiu passat amb Albert Segura a El Matí de Catalunya Ràdio i Àdam Martín a l’Estiu de Gràcia’, amb una cobertura especial dels Jocs Olímpics, altres formats que repeteixen i el pas a l’FM de continguts digitals i podcasts.

Noves corresponsalies

Des dels grups parlamentaris de la CUP i Catalunya en Comú Podem s’ha interpel·lat a Gordillo sobre si el nomenament del nou corresponsal de l’emissora a Washington, amb la substitució de Geni Lozano per Francesc Garriga, s’ajusta al Pla d’igualtat de gènere de la casa. Gordillo ha assegurat que la decisió ha tingut en compte aquests aspectes, i ha demanat als diputats que esperin a fer balanç al respecte quan s’anunciïn –molt aviat, ha dit- les renovacions de les corresponsalies de Londres i Beirut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia