Comunicació

Jordi Bosch rep el Bonmatí parlant de panellets i les Fires

El periodista gironí va rebre ahir al vespre el guardó per un article publicat al ‘Diari de Girona’ el 31 d’octubre

Un article d’opinió dedicat al panellet i a la gastronomia gironina com a eix vertebrador any rere any de les Fires de Girona ha servit perquè el jurat del premi Bonmatí de periodisme reconegués la labor que Jordi Bosch desenvolupa periòdicament al Diari de Girona. L’article El panellet com a moneda oficial, publicat en l’edició del 31 d’octubre d’aquest any, va ser distingit ahir, amb el 40è premi del periodisme gironí en el transcurs de la gala celebrada al vespre a l’hotel Carlemany.

El premi té una especial rellevància perquè aquest estiu el mateix president del Rotary Club de Girona, Albert Suñer, que organitza el premi, va declarar que el Bonmatí “es podria deixar de fer perquè des de fa sis anys el consistori de Girona no els fa cap aportació econòmica al·legant defectes de forma”. L’últim guanyador fins al dia d’ahir va ser el malaurat Joan Ribas, per la crònica 1.999 tubs d’orgue, publicada en aquest cas a El Punt Avui el 23 de juny del 2019. L’any passat no es va celebrar per les restriccions de la pandèmia.

Jordi Bosch té una àmplia trajectòria periodística dins i fora de Girona. Va començar a treballar als 16 anys tot col·laborant en mitjans com ara Los Sitios, l’agència Efe, Gerona Deportiva, Ràdio Girona i Sport, entre d’altres. L’any 1984 es va traslladar a viure a Madrid, on va ser corresponsal del diari Avui, i l’any 1987 va ser nomenat director del Diari de Girona. A partir de l’any 1994 va ser secretari general de Televisió Espanyola (TVE), un càrrec que va ocupar amb set directors generals diferents al llarg de dotze anys. El 2005 es va incorporar al grup de producció Endemol com a adjunt a la presidència. El 2007 va esdevenir conseller delegat i el 2011 es va convertir en president del grup. Ara també participa en la tertúlia radiofònica del programa El Món a RAC1.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia