Comunicació

Marc Gasol rebrà divendres la Mosca de Sant Narcís

Joan Ventura i J.M. Francino, Mosques del Col·legi de Periodistes

Assumpció Mateu ha fet el trofeu

El president i jugador del Bàsquet Girona, Pau Gasol, rebrà divendres la Mosca de Sant Narcís per haver portat el club que va fundar a la Lliga ACB, en el marc de l’acte de lliurament de les Mosques de la Informació 2022, que tindrà lloc a l’auditori Josep Irla de la Generalitat a Girona (20 h). En el mateix acte, organitzat per la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, també s’hi lliuraran les Mosques del Col·legi al periodista llagosterenc Joan Ventura, amb una llarga trajectòria molt vinculada a aquest diari i al mateix col·legi, que va presidir durant vuit anys a Girona; i també es lliurarà el mateix reconeixement, a títol pòstum, al periodista i músic terrassenc Josep Maria Francino, “personatge clau de la ràdio a Catalunya”, com l’ha recordat l’actual president del col·legi, Jordi Grau.

A part d’aquests premis honorífics, divendres també es coneixeran els guanyadors de les Mosques Borda i Grossa, a partir de les votacions dels col·legiats. La Grossa, que es concedeix a la persona o entitat que hagi facilitat la tasca dels periodistes, té com a candidats Antonio Carmona, responsable de comunicació de Renfe a Catalunya, per “ser el millor comunicador de notícies pèssimes”; Aida Fuentes, cap de premsa dels ajuntaments de Caldes i Vidreres i del Consell Comarcal del Baix Empordà; Quim Lladó, cap de premsa de la Generalitat a Girona, i Lluís Martí, regidor d’Urbanisme de Girona.

A l’altre extrem, la Mosca Borda s’atorga a aquells que han fet més difícil la feina dels periodistes, i els candidats són ADIF i Renfe, per complicar-la amb les seves avaries i retards; l’equip de comunicació de l’Ajuntament de Ripoll i el Festival de Cap Roig.

L’autora de les Mosques d’aquest any és l’artista Assumpció Mateu , que ha creat una sèrie d’escultures –totes peces úniques– fetes amb ferro oxidat, que simbolitzen alhora un llibre obert al coneixement i una finestra oberta a l’univers, amb la mosca sempre present.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia