Comunicació

Advocats ultracatòlics denuncien TV3 pel gag de la Virgen del Rocío

La Fundació Espanyola d’Advocats Cristians presenten una demanda contra Toni Soler, Jair Domínguez i Judit Martín per “ofensa” als sentiments religiosos

La Fundació Espanyola d’Advocats Cristians, amb seu a Valladolid, ha presentat una denúncia contra tres persones de TV3 en un jutjat de Sant Feliu de Llobregat pel gag “vexatori” que van fer sobr e la Virgen del Rocío i que podria constituir, segons ells, un delicte d’escarni.

El gag, ja famós per les reaccions que ha provocat sobretot en esferes polítiques i eclesiàstiques, es va emetre el 4 d’abril en el programa ‘Està passant’ de Toni Soler i Jair Domínguez. La denuncia dels advocats precisament va contra ells i l’actriu que participa en la sàtira, Judit Martín.

Els advocats demanen una pena de multa de vuit a dotze mesos per “ofendre els sentiments dels membres d’una confessió religiosa”.

Precisament un dels demandats, el presentador Jair Domínguez, ha admès que ha rebut un allau d’amenaces de mort en les seves xarxes socials. “Tinc la bústia de Twitter i Instagram plenes d’amenaces de mort. No ho denunciaré perquè em fa mandra. Hi dono la importància que té”, ha explicat en una entrevista a Catalunya Ràdio.

El conductor del programa, Toni Soler, va valorar tot l’enrenou amb sentit de l’humor. “M’ha costat desconnectar per Setmana Santa, més aviat ha estat un viacrucis.”

La portaveu d’Endavant Andalusia, Teresa Rodríguez, el primer representant polític que va criticar per Twitter el gag, ha admès a Rac1 que la polèmica s’ha sortit de mare i si hagués calculat les conseqüències del missatge se l’hauria estalviat: “No era conscient que alimentaria la catalanofòbia; em fa ràbia que un comentari innocent forma part de tot això.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia