Comunicació

COMUNICACIÓ

La sorna d’Eugenio ‘reviu’ amb la Intel·ligència Artificial

Raúl Pérez ‘ressuscita’ l’humorista, gràcies al ‘deepfake’, en una gala que s’emetrà dissabte per Movistar Plus

La gala repesca l’home dels acudits, que ja es retrata al film ‘Saben aquell’

Un Eugenio recreat per Intel·ligència Artificial presentarà la gala Eugenio solo hay uno, el proper dissabte a Movistar Plus. L’humorista, mort fa 22 anys, de qui tot just fa unes setmanes s’ha estrenat una pel·lícula rememorant-lo (Saben aquell que acapara bona part de les nominacions als Gaudí) no ha deixat de ser un referent de l’humor, gràcies en part a la insistència del seu fill, Gerard Jofra, que ha mantingut les seves intervencions en obert a Internet i en va fer una versió de l’espectacle a partir dels seus acudits (Reugenio, 2009).

Eva Soriano, Arturo Valls, Joaquín Reyes, Anabel Alonso, Pablo Chiapella i Ernesto Sevilla homenatjaran Eugeni Jofra Bafalluy i als seus millors acudits, que ja s’ha gravat al Teatre Coliseum de Madrid. L’imitador Raúl Pérez, gràcies a la tecnologia deepfake, oferirà una imatge virtual i en moviment de l’artista mort fa 22 anys, una recreació que serà l’encarregada de donar pas als diferents còmics durant la gala.

També altres companys de professió recordaran mitjançant vídeos la importància del còmic català i en concret, el seu fill Gerard Jofra, explicarà un dels acudits més recordats de l’artista: ’Hosti, tu!’, amb la recreació digital del seu pare. El còmic Eugenio va morir als 59 anys l’11 de març de 2001 per una fallada cardíaca després de 30 anys de professió explicant acudits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia