Comunicació

El zàping

Els policies de Cuatro

Els capítols de ‘Hawai 5.0' semblaven fotocopiats

Cuatro s'ha vantat sempre de ser la cadena de les sèries, però fins ara no havia tingut una gran sèrie d'un dels grans gèneres: el policial. Ha tingut alguna ficció destacada de detectius, d'investigadors –The Closer, Castle– però no el clàssic thriller d'acció amb persecucions, tirotejos i tota la pesca. Ara ja sí. Dimarts va estrenar Hawai 5-0, una vistosa i estiuenca sèrie (com a cortinetes entre escenes abunden els plans de platges i noies prenent el sol) que, cal recordar-ho, va comprar fa un any Tele 5, no pas Cuatro. Després de la fusió, però, Mediaset té clar que tota sèrie aliena va a Cuatro (després de NCIS: Los Angeles, Mentes criminales i Hawai 5.0, no descarto que algun dia hi veiem CSI) i tota sèrie pròpia va a Tele 5 (per això ha pres a Cuatro Ángel o demonio i Punta escarlata).

Si obviem NCIS: Los Angeles –a mig camí, per mi, entre el thriller i la sèrie procedimental–, també manllevada de Tele 5, Cuatro es va estrenar, doncs, dimarts en el món clàssic de la parella policial a tot gas, com els mítics Sonny Crockett i Rico Tubbs, però en lloc de Miami a Hawaii (em recordava Magnum, perquè reconec que no he vist el Hawaii 5-0 original). La sèrie, sense sobresortir especialment, entreté, tot i que a vegades costa de seguir. Després del primer capítol –que normalment no marca el to de la sèrie, ja que cal presentar personatges, formar l'equip i tot el ritual–, els dos següents van fer la sensació de ser bastant fotocopiats. Sobretot per la noia, a qui sempre toca fer d'infiltrada i estar en un gran perill. Ja sé que aquestes sèries no solen ser molt originals, però no costaria gaire mirar-s'hi un xic més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.