Comunicació

El zàping

Patrick Jane i John ‘El rojo'

Va ser un final impactant i efectiu

Mai he estat seguidora d'El mentalista, però últimament n'he vist capítols i m'ha sorprès molt gratament el desenllaç de la tercera temporada. Impactant i efectiu. Com han d'aprendre'n les sèries espanyoles de com en saben als EUA de fer finals de temporada!

Anem a pams. El mentalista és una bona sèrie, té gràcia en alguns moments, entreté i fa passar l'estona, però per mi no deixa de ser una procedimental més. Ja sé que als EUA és un gran èxit. Aquí l'emet La Sexta i per tant l'èxit és menor, però dins els paràmetres de la cadena funciona molt bé. Insisteixo, de les procedimentals em sembla de les millors, però no deixa de ser la típica sèrie d'un grup de polis que investiguen un assassinat.

Per això va ser millor el bon regust que em va deixar el final de temporada. Com en tota sèrie així, a El mentalista sempre hi ha hagut subjacent la trama de l'enemic personal del protagonista, el gran criminal que no pot atrapar (va anar bé aquest dimecres tornar a veure el pilot, una setmana després del final). I ara ens prometien que finalment hi hauria el cara a cara entre Patrick Jane i John El rojo, però jo donava per fet que la trama quedaria aquí, que era un peixet per als seguidors, un pas més, però que no podien matar la trama fins al final de la sèrie. I resulta que després del tens duel dialèctic, impecable en ritme i guió, els guionistes ho resolen com ningú s'espera: Patrick mata l'assassí. L'escena final de la detenció deixa una gran incògnita per a l'any que ve però és evident que ja ho resoldran: El mentalista és Patrick Jane. També crec que la trama no pot haver mort, ja trobaran la manera de reobrir-la. Potser realment no era John El rojo?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.