L'Estat espanyol inclou a última hora quatre pobles més del Vallès Oriental en la primera fase de l'apagada analògica

Condemines ha explicat que aquestes quatre poblacions depenen, en el cas de les emissions en analògic de TV3, d'un repetidor que està a la llista dels que s'apagaran: «són unes localitats que en cap havien estat avisades pel ministeri que estarien en el grup de la primera apagada», ha lamentat. La Generalitat fa pocs dies es va posar en contacte amb aquestes poblacions, per explicar la problemàtica i alguns dels seus efectes. Des d'aquestes poblacions, però, s'ha explicat que es van quedar «parats» al veure «que les informacions eren contradictòries»

Les llars afectades no veuran com reben el senyal de TV3 però sí de la resta dels analògics: «Es tracta d'una afectació limitada, però també important, perquè estem parlant de la Televisió de Catalunya», indica Condemines.

Tot i aquestes afectacions, al Vallès Oriental es produeix un altre fet destacat: sis poblacions que en principi havien de deixar de rebre la senyal analògica podrien continuar rebent-la al dependre de les ones provinents del repetidor de Collserola. Es tracta d'Aiguafreda, l'Ametlla del Vallès, les Franqueses del Vallès, la Garriga, Granollers i Tagamanent.

En aquest sentit, Condemines explica: «Hi ha poblacions que les seves antenes enfoquen cap a Collersola, com ara Granollers, i per tant podran seguir veient la televisió en analògic, almenys fins que s'apagui elf senyal d'aquest tipus provinent d'aquesta torre».

D'altra banda, el director del Programa d'Impuls de la Transició a la TDT també ha lamentat que en alguns municipis del Vallès Oriental no s'han pogut veure els missatges que alertaven, a través de sobreimpressions a la televisió, de la imminent apagada analògica. Condemines ha explicat que «aquests rètols porten poques setmanes emetent-se, i no tots els repetidors el porten incorporat».

Tot i això, el responsable també ha avisat que hi ha casos en els quals a través del senyal analògica no veuen l'advertència, tot i estar en una zona on està prevista l'apagada: «El fet de viure a aquests municipis i no veure la informació a la pantalla no vol dir que no estiguis afectat per aquest apagada», destaca.

Durant l'entrevista a l'ACN, Condemines també ha destacat que l'apagada serà «progressiva», i que tots els repetidors no s'apagaran aquest dimarts. Els centres emissors s'aniran desconnectant de manera progressiva, fins al 8 de juliol, però també ha assegurat que no se n'apagarà cap que no garanteixi una bona cobertura de TDT.

Pel que fa a les zones fosques o amb mala recepció, Condemines ha avançat que s'està elaborant un programa que permeti «només en casos excepcionals» que els afectats rebin el senyal via satèl·lit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.