Comunicació

Ràdio Arrels també serà la veu de l'Empordà

La futura emissora transfronterera vol fer “la difusió dels valors del territori des d'un vessant social”

El primer pas ha estat la posada en marxa d'un estudi de gravació a Vilajuïga

Ràdio Arrels de Perpinyà ha signat un conveni de col·laboració amb l'empresa empordanesa d'inserció social E.I. Foresterra, amb l'objectiu d'iniciar un projecte radiofònic de comunicació entre l'Empordà i la Catalunya Nord. La signatura del conveni va tenir lloc als estudis deslocalitzats d'Arrels a Ceret, la capital del Vallespir.

El primer pas d'aquesta col·laboració ha estat la posada en marxa d'un estudi de gravació al CAT de Vilajuïga, espai actualment gestionat per l'associació Via Pirena Alt Empordà, amb el suport de l'Ajuntament de la població. L'objectiu d'aquesta instal·lació radiofònica a l'Empordà és “la difusió dels valors del territori des d'un vessant social” i potenciar “tota classe de projectes transfronterers entre l'Empordà i la Catalunya Nord”. E.I. Foresterra és una cooperativa de treball associat i empresa d´inserció dedicada a “la persistència, conservació i millora del medi natural”, i sobre tot, a la “formació agrícola, ramadera i forestal que permeti l´auto-ocupació de joves provinents de centres de menors o amb fracàs escolar de la Comarca del Alt Empordà.” L´Associació Via Pirena, on es troben situats els estudis de Ràdio Arrels Empordà és una associació dedicada a “la divulgació i a la conservació del patrimoni cultural i natural de la comarca.” Radio Arrels va néixer a l'any 1981 a Perpinyà i es defineix com “la veu de Catalunya Nord.”

El següent pas, després l'obertura de l'estudi d'enregistrament és la posada en marxa d'una emissora de radio al CAT de Vilajuïga, que s´anomenarà Radio Arrels Empordà.

Acord transfronterer

Aquest acord transfronterer permetrà que les emissions de la Catalunya Nord s´escoltin a la Catalunya Sud per ones hertzianes i viceversa. Els continguts de Radio Arrels Empordà seran de tipus general “amb especial cura en les qüestions patrimonials, històriques i socials del nostre entorn.” Aquesta emissora de radio neix amb vocació de servir als municipis de la comarca.

“Ens ha tocat viure un temps en que tots els pobles del món estan sotmesos a una cultura de globalització brutal que pot acabar trencant tradicions culturals de segles d'existència”, afirmen els seus promotors. “Tots els esforços i les iniciatives que es facin per preservar les nostres arrels són interessants i necessàries” conclouen. Des de Radio Arrels Empordà i “amb l´ajut de tots els municipis de la comarca” es pretén fer una “tasca de resistència identitària, donant a conèixer les nostres arrels, la nostre historia i el nostre patrimoni.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.