Comunicació

El Punt Avui Televisió dóna veu a les entitats que s'agrupen a Som Escola

Cada dia un representant de les organitzacions explica el seu projecte i participa en el debat

El 14 de juny hi ha una gran mobilització per l'escola

L'actual legislatura de Mariano Rajoy es caracteritza per una forta onada recentralitzadora que consisteix a recuperar a cop de llei les competències que van ser cedides als governs autonòmics després d'anys de negociacions.

Un dels sectors on el govern popular té ficada la banya des del primer dia de legislatura és l'escola catalana. Diuen que l'ús del català a l'escola està eradicant l'espanyol, una afirmació que no resisteix cap observació de la realitat. I la realitat és que els escolars acaben l'ensenyament obligatori amb un coneixement bo del català i de l'espanyol. Aquest fet s'ignora, i ara la persecució del català es disfressa de defensa dels drets humans malgrat que només té una motivació política.

Davant aquesta situació, un total de quaranta entitats cíviques, culturals i de tot l'àmbit educatiu es van organitzar fa mesos en el moviment Som Escola per refermar el seu suport a l'escola catalana i al model de cohesió social que representa, davant la llei Wert i les sentències judicials contràries.

Som Escola va convocar fa pocs dies una cercavila multitudinària en defensa de l'escola catalana i la immersió lingüística en català pel 14 de juny, al centre de Barcelona. L'entitat espera que hi hagi una gran resposta i que es transformi en un clam històric en defensa de la nostra escola i del nostre model educatiu sense imposicions. El Punt Avui també participa en aquesta acció cívica en defensa de l'escola de Catalunya. Des de fa uns dies, diferents membres de les entitats aplegades a Som Escola participen en els debats que es duen a terme a L'illa de Robinson, d'El Punt Avui Televisió. A més, Eduard Berraondo pregunta a cada participant què prepara la seva organització de cara al dia 14 de juny. L'objectiu és que cada dia, fins al 14, passi un representant de les entitats de Som Escola.

A més, les seus d'El Punt Avui s'han adherit a la xarxa de venda del paquet pensat pel dia 14, amb una samarreta amb el lema “Per un país de tots, decidim escola catalana”, un adhesiu, un joc de Màrius Serra sobre l'escola catalana i unes instruccions per fer un capgròs per a la cercavila.

Un examen a la setmana

La programació d'El Punt Avui Televisió del cap de setmana és diferent de la que s'emet de dilluns a divendres. La graella de dissabte, en la franja de 7 de la tarda a 11 de la nit, dedica el seu temps a repassar els millors moments de ‘L'illa de Robinson', un programa que condueix i presenta el periodista Eduard Berraondo. Això permet, en només unes hores, tenir una imatge força exacta del contingut del programa.

‘L'illa de Robinson' és un magazín en què s'alternen les entrevistes de temes d'actualitat amb els informatius i els debats sobre les qüestions més punyents. Les tertúlies d'El Punt Avui Televisió intenten ser amenes i, alhora, informatives. A més, el resum conté algunes de les peces que caracteritzen aquest programa, com ara ‘Espanya ens estima', del periodista Igor Llongueres; ‘CAT escaldat aigua tèbia tem', d'Andreu Mas; ‘El món ens mira', de Germà Capdevila, i ‘La pissarreta de Partal', de Vicent Partal, entre altres de gran interès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia