Comunicació

Les queixes dels taxistes per l'Uber, a ‘L'illa'

Dos representants sindicals dels taxistes, Jordi Vilalta i Ismael Tovar, seran avui a primera hora a L'illa de Robinson per parlar de la convocatòria de vaga europea de taxistes, prevista per a aquest dimecres. La protesta es fa contra l'autorització de la Comissió Europea de l'Uber, una aplicació pensada per al consum col·laboratiu però que en realitat, segons els mateixos taxistes, s'ha convertit en una plataforma que afavoreix la proliferació de taxis pirates.

Justament, els taxistes de Barcelona i de Madrid van ser els primers a llançar l'avís d'alarma per un fenomen creixent que fa, segons la seva opinió, que algunes persones a l'atur i amb automòbil intentin guanyar-se la vida fent transport de viatgers, però sense pagar llicències ni impostos.

Els taxistes opinen que, així, s'està traient un benefici il·legal de l'Uber i que s'està posant en perill la seguretat del ciutadà.

Competència il·legal

L'aplicació Uber estava pensada perquè les persones puguessin compartir trajectes, però segons els taxistes està derivant en una competència il·legal.

D'altra banda, la CE considera que no pot prohibir una aplicació perquè tingui uns efectes imprevistos. Els taxistes es queixen que aquests efectes imprevistos passen de mida i avui ho explicaran als espectadors de L'illa de Robinson.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia