Comunicació

Toni Clapés presentarà un concurs a TV3 l'any que ve

El conductor de ‘Versió a RAC 1' explica que s'estrenarà al febrer i que s'emetrà els dissabtes a la nit

Rep aquest dimarts el premi Ondas a la millor trajectòria periodística

Toni Clapés (Barcelona, 1967) recollirà aquest dimarts al Gran Teatre el Liceu el Premi Ondas a la millor trajectòria periodística. Aquest reconeixement li arriba després de 30 anys dedicats a la ràdio, on actualment és líder d'audiència a Catalunya, en la franja de tarda, amb el programa Versió RAC1. El periodista ha avançat en una entrevista a l'ACN que properament tornarà a TV3, on presentarà un concurs nocturn els dissabtes, previsiblement a partir del febrer. “Necessito fer coses noves, canviar de xip i de mitjà”, explica Clapés.

Així, Clapés conduirà un concurs que posarà a prova la intuïció i/o els coneixements dels concursants per encertar percentatges de resposta, obtinguts en enquestes realitzades pel programa a ciutadans de Catalunya. “Quants catalans agafen l'autobús a les sis del matí?”, diu Clapés per posar un exemple del tipus de preguntes que s'han fet.

El periodista ha explicat també que aquest projecte va sorgir la primavera de l'any passat però que no es va arribar a materialitzar “per una qüestió pressupostària”, ni aleshores ni tampoc el setembre. “Finalment serà a finals de gener”, informa. Al llarg de la seva carrera Clapés ha fet diverses incursions en el mitjà televisiu. Ara hi torna, d'una banda perquè el projecte li va semblar “divertit”, i de l'altra, perquè necessita “fer coses noves, canviar el xip, de mitjà, conèixer nous companys, etc.”, ha comentat.

Com en tota professió, la rutina pot acabar sent motiu d'insatisfacció. “Fa temps que tinc la sensació que potser al programa està tot vist”, diu referint-se al reeixit programa 'Versió RAC1', que dirigeix i presenta des de l'any 2005 a RAC 1. És per això que des de fa uns anys el periodista renova el contracte amb l'emissora any a any, i recorda: “No estic en un moment per comprometre'm per dues o tres temporades més”.

De fet, Clapés confessa que a vegades ha pensat que el temps d'aquest programa ja s'havia acabat. És una reflexió fruit del seu caràcter pessimista, diu, però les audiències no paren de contradir-lo, com demostren les darreres dades de l'EGM, que van situar el 'Versió RAC 1' líder -un cop més- i amb un nou rècord de 237.000 oients.

No en té la fórmula, però Toni Clapés considera que mostrar-se en antena “tal com és”, amb les seves virtuts i els seus defectes, ha fet que connectés amb una àmplia i diversa franja d'oients de ràdio a Catalunya. “Hi ha oients que podrien fer un retrat quasi perfecte de com sóc, i suposo que és això el que traspassa l'antena”, apunta.

L'estimació de la gent, el gran premi

Pocs dies abans de rebre el Premi Ondas, el periodista es mostra satisfet del que ha “aconseguit fer” en el món de la ràdio. Però com sempre, l'ànima pessimista del personatge apareix tot afirmant: “Si no hagués estat per la ràdio, no sé a què m'hauria dedicat. Serveixo per això i per a res més”.

En la mateixa línia, Clapés manifesta que no està exultant per ser reconegut amb l'Ondas. “Fa un grapat d'anys m'havia generat l'expectativa que me'l donarien, però no arribava, i va arribar un moment en que ho vaig descartar”. El cantó positiu de ser pessimista? “Ara me l'han donat i em genera més felicitat que haver estat vivint permanentment amb aquesta il·lusió”, afirma.

Això sí, el que més aprecia d'aquest premi són les mostres d'afecte i de reconeixement que comporten. “El que més valoro és l'estimació de la gent, no tant el premi com les mostres d'estimació de companys de professió, 'amics, coneguts i saludats', i oients, que et fan sentir valorat”, diu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia