Comunicació

El PP de l'Horta aprova 3,2 milions per a la Dipu TV

L'oposició denuncia aquesta hipocresia per donar suport a una televisió privada després de liquidar la TDT pública comarcal

El diputat socialista en la Diputació de València, representant de Quart de Poblet en el EMTRE i secretari d'Organització del PSOE de l'Horta Sud, ha denunciat “la hipocresia” dels alcaldes del PP d'aquesta comarca, en votar a favor del pressupost de la Diputació en què hi ha previstos 3,2 milions d'euros per posar en marxa la DipuTV, mentre s'ha rebutjat una esmena perquè s'adrece diners a incrementar les partides d'emergència social.

Bertomeu Nofuentes lamenta que els mateixos que votaren la liquidació de la televisió pública comarcal TV35, al·legant que el moment de crisi impedia materialitzar aquesta inversió d'un milió d'euros per posar en marxa el projecte, han avalat ara amb els seus vots que Alfonso Rus es gaste 3,2 milions en una televisió privada a cinc mesos de les eleccions municipals i autonòmiques, “sense importar-li, en aquest cas, ni la crisi ni les persones que pitjor ho estan passant”.

Projecte de fa huit anys

Alguns municipis de l'Horta van promoure l'any 2006 la posada en marxa d'una televisió digital terrestre de caràcter públic, que havia de contribuir a vertebrar la comarca. Aquest projecte va nàixer amb seu a Torrent de l'Horta i havia de constituir la proposta televisiva pública comarcal més important del País Valencià perquè abraçava des de Sagunt fins a Gandia i des d'Eivissa a Bunyol, amb un potencial d'audiència de dos milions d'habitants.

No obstant això, després de les eleccions de 2007 i amb l'arribada a l'alcaldia de Torrent la que ara és consellera d'Educació i Cultura, Maria José Catalá, el consorci va decidir liquidar el projecte, malgrat l'oposició dels ajuntaments d'Albal, Alaquàs, Picanya i Quart de Poblet, alguns dels quals van interposar un recurs contenciós - administratiu contra aquest acord de dissolució.

Nofuentes insisteix que la TV35 podria haver aprofitat a milers de persones i el projecte hauria permés nodrir-se d'alguns professionals de Canal 9 als que el president Fabra ha deixat en el carrer, mentre arriba el canvi a la Generalitat que permeta fer tornar la RTVV com a televisió pública, valenciana i de qualitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia